Începând cu 1 martie, pescarii au „dezlegare” pe balta de la Nănești. Rămâne de văzut cine se încadrează în regulament!

Vești bune pentru pescarii amatori din județul Vrancea și din împrejurimi. Balta din Nănești anunță deschiderea sezonului de pescuit sportiv începând cu 1 martie. Pasionații acestui sport nobil își pot pregăti ustensilele pentru că până la „marea deschidere” nu mai e decât o zi. Cu toate acestea, accesul pe baltă nu este așa de facil cum poate părea la prima vedere. Pescarii și însoțitorii acestora trebuie să respecte un set de reguli deosebit de strict.

Pe balta de la Nănești accesul este permis doar în intervalul orar cuprins între orele 06 – 10 și 19.00 – 21.00, prezența cu bățul pe umăr la alte ore decât cele specificate este interzisă. De asemenea, pescarii trebuie să știe că cele o sută de locuri de pescuit disponibile pot fi ocupate doar pe principiul „primul venit, primul servit”, rezervarea fiind din start exclusă.

Tarifele impuse de administrația privată a bălții sunt diferite, în funcție de timpul petrecut cu undița în mână, ca să spunem așa. Astfel, amatorul trebuie să achite 50 de lei pentru pescuitul de zi (06 – 20.00), 60 de lei pentru cel nocturn, 90 de lei dacă alege să stea pe baltă 24 de ore și 120 de lei pentru 36 de ore. Tarife specifice sunt practicate pentru însoțitorii pescarului. Conform regulilor de conduită, „pescarul poate fi însoțit doar de soție (sau prietenă) și copii cu vârsta sub 14 ani, restul persoanelor vor plăti câte o taxă de agrement”.

Din setul de reguli nu lipsesc anumite prevederi legate de reținerea capturii. Pescarul își poate opri 5 kilograme de pește pe ziua (noaptea) de pescuit, 10 kilograme la 24 de ore și 15 kilograme la 36 de ore. De asemenea, reținerea exemplarelor de CTENO sub 12 kilograme este strict interzisă iar exemplarele de crap chinezesc de peste 5 kilograme trebuie eliberate necondiționat imediat ce au fost capturate.

În sfârșit, dacă cineva dorește să păstreze capturile trudite toată ziua, ori noaptea, care depășesc greutatea admisă, o poate face contra cost: 8 lei pe kilogramul de caras și15 lei pe cel de somn și crap. Ar mai fi de adăugat că pescarii care doresc să se fotografieze cu trofeele mai grele de 5 kilograme trebuie să anunțe administrația bălții.

Regulile sunt mult mai multe, însă vă lăsăm plăcerea de a le descoperi singuri.

Fir întins!

 

Sursa foto: Facebook

Adauga comentariu