Încă un judecător din Focșani vrea să iasă la pensie. Secția penală a judecătoriei rămâne cu patru magistrați!

Criza de magistrați de la Judecătoria Focșani riscă să se acutizeze în acest an: încă un judecător de penal din cadrul acestei instanțe vrea să plece, cererea sa urmând a fi soluționată de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. În cadrul Secției penale își desfășoară activitatea, în prezent, 5 judecători, din care un judecător stagiar care și-a început activitatea la începutul anului 2019, iar după plecarea la pensie a magistratului Doinei Miron, numărul acestora se va reduce la patru. Judecătorul Miron lucrează la instanța din Focșani din 2004, după ce între februarie 1994 – decembrie 2004 a soluționat dosare la Judecătoria Slobozia. Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București în 1992, a fost inițial consilier juridic, la Oficiul de cadastru Slobozia.

Aceeași secție pentru judecători va discuta miercuri și despre o delegare pe funcție de conducere în cadrul Judecătoriei Focșani. Actualul președinte al Secției civile, numit pe funcție în 2014, este în cărți pentru funcția de vicepreședinte al instanței. Acest post este vacant după ce judecătorul Ionel Iulian Păun a luat examenul pentru funcția de președinte. Gabriela Alina Mănescu ar urma să fie delegată pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Focșani, magistratul având experiență de aproape 13 ani în sistem. Consilier juridic între anii 2000 - 2006, judecătorul Mănescu a soluționat apoi dosare la Judecătoria Bârlad, iar din 2008 a venit la Focșani.

La capitolul „pensionări”, CSM va analiza și solicitarea unui alt magistrat originar din Vrancea, care de câțiva ani profesează într-un județ vecin. Georgeta-Luminița Tîlvar a fost magistrat la Focșani până în 2008, când a candidat pentru un post la Tribunalul Galați. De câțiva ani soluționează dosare la Secția pentru cauze de contencios administrativ și fiscal din cadrul Curții de Apel Galaţi.

Adauga comentariu