Încă doi paramedici la Salvamont Vrancea. Ce sunt sfătuiți în această perioadă iubitorii muntelui

Echipa Serviciului Public Județean Salvamont Vrancea s-a mărit cu încă doi profesioniști gata să intervină atunci când apar incidente. Astfel, Salvamont Vrancea anunță că în prezent are în componență patru salvatori montani paramedici. „Celor doi paramedici din cadrul echipei li s-au alăturat Ionuț Moroca și Lucian Trufin, care au absolvit recent Cursul de pregătire în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare”, spun cei din Salvamont. În această perioadă, echipa Serviciului Salvamont este „în priză”. Aceștia au atenționat că până mâine, în zona montană a județului Vrancea se pot înregistra ninsori care vor determina depunere de strat nou de zăpadă și lapoviță. Așa că, atenție sporită!

Cantitățile de precipitații pot cumula 10 -20 l/mp. Vântul va înregistra la rafală, viteze ce pot depăși temporar 60 - 70 km./h. iar la peste 1500 m. altitudine, 80 -90 km. /h. Pentru reducerea riscurilor si evitarea accidentelor, recomandăm documentarea privind evoluția vremii în regiune, luarea deciziilor corelat cu aceasta, sau reprogramarea deplasărilor în zona montană până în perioada cu vreme favorabilă”, avertizează salvamontiștii.

Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea a luat ființă în 2010, iar 7 ani mai târziu activitatea de salvare montană a fost reorganizată. Avem baze de salvare în Nistorești, Soveja și Păulești, unde se află și centrul de coordonare și Dispeceratul Salvamont Vrancea. În noiembrie anul trecut, consilierii județeni au aprobat o nouă organigramă a Serviciului Salvamont. Potrivit celor discutate la acea dată, compartimentul de specialitate al Serviciului avea în componență 12 posturi. Alte posturi din statul de funcții sunt de administrator - 3, câte unul de magaziner și inspector de specialitate din cadrul Compartimentului buget, contabilitate, resurse umane și administrativ, plus cel de director, deținut de Laurențiu Mocanu.

Sursa Foto: Salvamont Vrancea

Adauga comentariu