Încă 30 de zile de arest preventiv pentru autorii crimei de la Slobozia Ciorăști

Cei trei inculpați din dosarul crimei de la Slobozia Ciorăști rămân în arest. Tribunal Vrancea a decis să le prelungească acestora măsura arestului preventiv dispusă pe 26 februarie, dată la care Bogdan Ionuţ Sprînciană, Gheorghe Vasile Văscăuţanu şi Marius Daniel Cruceanu au fost prinși la punctul de trecere al frontierei de la Nădlac, pe când încercau să fugă din țară. După arestare doar Cruceanu a atacat soluția, însă și-a retras ulterior cererea de a i se „ridica” cătușele. Măsura arestului preventiv expira pe 28 martie.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi consecinţă: prelungeşte arestarea preventivă a inculpaţilor Sprînciană Bogdan Ionuţ, Văscăuţanu Gheorghe Vasile şi Cruceanu Marius Daniel pentru 30 zile de la 29.03.2019 până la 27.04.2019. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Dispune avansarea din fondurile MJ a sumei de 313 lei, onorariu pentru avocatul desemnat din oficiu. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în incheierea de vineri. 


Cei trei sunt încă cercetați la parchet în dosarul uciderii afaceristului Constantin „Telu” Chiriță, iar cauza urmează să ajungă pe masa judecătorilor în perioada următoare. Acuzațiile sunt de omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi punere în circulaţie sau de conducere a unui vehicul neînmatriculat - inculpatul Sprînciană, omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept - inculpatul Văscăuţanu, și complicitate la omor calificat şi complicitate la tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată - inculpatul Cruceanu.


„În scopul sustragerii unei sume de bani, în perioada 03.01.2019 – 22.02.2019, inculpaţii au efectuat demersuri pentru a pregăti săvârşirea faptelor, în sensul că au achiziţionat un autoturism de teren (căruia i-au schimbat culoarea, numărul de înmatriculare şi i-au montat o bară de protecţie), au colectat informaţii privind programul victimei şi au verificat traseul pe care aceasta îl parcurgea în mod obişnuit. În după amiaza zilei de 22.02.2019, în jurul orei 19.00, inculpaţii s-au deplasat în municipiul Focşani, doi dintre ei cu autoturismul modificat (Sprînciană și Văscăuţanu, care sunt recidiviști - n.r.), conform celor precizate anterior, iar al treilea conducând un alt autoturism. Au urmărit victima, iar când au ajuns pe DJ 205 R Focşani – Slobozia Ciorăşti, cei doi inculpaţi menţionaţi anterior au intrat în mod intenţionat în coliziune cu autovehiculul condus de aceasta. Cei doi inculpaţi au coborât din autoturism şi au executat două focuri de armă asupra victimei, leziunile astfel produse cauzând decesul acesteia. După comiterea faptelor, inculpaţii s-au sustras urmăririi penale, încercând să părăsească teritoriul ţării prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, fiind identificaţi ca urmare a dării în consemn a acestora”, spuneau la acea dată procurorii.
        

Adauga comentariu