Iluminatul public din Focșani, păzit de o firmă care a avut ceva contracte frumușele cu Muntenia Nord SA. Contractul încheiat cu Focșaniul, mai scump chiar și decât cel similar de la Iași!

Norocoși focșănenii! Într-un final avem cu ce! De fapt avem unde suna atunci când apar defecțiuni apărute în sistemul de iluminat public și cu siguranță ne ascultă cineva: Electric Light era răspunsul, o firmă care s-a dezvoltat în câțiva ani cât alții într-o sută. Și asta cu sprijinul contractelor obținute de la autoritățile publice, în vremuri când alții nici nu visau la așa ceva. Deși obiectul de activitate al firmei cu sediul în Vârteșcoiu este acela de „lucrări de instalații electrice”, a fost nevoie de ceva timp până să se ajungă aici. Timp și experiență, funcție de necesitățile din contracte.

În 2006, când s-a născut în Vârteșcoiu această firmă, serviciile oferite de administratorul Simion Pepene se bazau pe „lucrări de instalații pentru clădiri”, însă trei ani mai târziu, conform modificărilor înregistrate la Oficiul Național pentru Registrul Comerțului, obiectul de activitate s-a îmbogățit. De la acel moment T0, firma Electric Light și-a extins domeniul de activitate, fiind competentă să ofere consultanță în domeniul relațiilor publice și al comunicării, pentru afaceri și management, activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, alte activități profesionale, științifice și tehnice, activități de închiriere și leasing cu autoturisme și autovehicule rutiere ușoare, dar și grele. O paletă largă, cum ar veni.

Electric Light a avut câteva contracte frumușele de-a lungul timpului, atât cu autorități locale, cât și cu instituții ceva mai importante. Cum ar fi Electrica. Oare ar trebui să stăm liniștiți, chiar dacă zvonurile spun că licitația pentru iluminatul public din Focșani are ceva probleme...legale? Mai ales că, dacă e să comparăm alte anunțuri - cu procedură online, prețul plătit de focșăneni e un pic... absurd, ca să nu spunem altceva. Spre exemplu, alte autorități strică piața, pur și simplu. Suceava: pentru întreținerea și repararea echipamentelor electrice de iluminat public pe raza municipiului, pe 8 luni - oferă între 1.080.000 lei și 1.530.000 (fără TVA). La Galați, tot pentru 8 luni: valoarea estimată fără TVA: 1.000.000 lei. Ce mi-e opt luni...? Ei bine, la Iași, știți Iașiul - unul dintre orașele din top în România, ca număr de locuitori, valoarea estimată fără TVA este de 1.900.000 lei, pentru 14  luni, începând de la data atribuirii contractului. Deci Focșaniul stă bine!

Contractul cu municipalitatea a fost încheiat pe 3 mai - potrivit anunțului oficial, dar mai ales informațiilor de pe SEAP, valoarea fiind de 3.329.763,72 lei, după cum se poate observa în captura de mai jos

O sumă mult mai mică a încasat însă firma din Vârteșcoiu în decembrie 2017, de la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord SA: 1.578.140 lei, pentru modernizarea - îmbunătățire nivel de tensiune la consumatori într-un sat din comuna Mărăcineni, Buzău. Dar, pentru lucrări mai importante, Electric Light a încasat în 2015 480.958,59 lei:

În 2013 fusese semnat un alt contract cu Electrica, de 58.680 lei pentru o lucrare în Boldești - Scăieni

Dar nu putea să plece cu mâna goală de la Odobești, unde a avut și un punct de lucru, vremelnic: 220.050,05 lei, pentru lucrări de alimentare cu energie electrică ansamblu de locuințe pentru tineret în Unirea, Odobești

Acum, ca o coincidență, în buricul târgului avem asta:

O fi, n-o fi...? 

Adauga comentariu