Ignorând disensiunile politice, trei primari din Vrancea și-au dat mâna peste Milcov!

Ziua de 24 ianuarie a fost marcată printr-un gest simbolic de primarii a trei localități din Vrancea. Daniel Nicolaș (Odobești), Emilian-Florin Dumitriu (Broșteni) și Viorel Mîrza (Vârteșcoiu) s-au întâlnit pe podul de peste râul Milcov, ce unea pe vremuri cele două Principate, Moldova și Țara Românească, pentru a-și da mâna.


Inițiativa celor trei edili, doi social-democrați (Odobești și Vârteșcoiu) și un liberal (Broșteni) ne demonstrează că atunci când se dorește, disensiunile politice pot fi lăsate la o parte o vreme, mai ales când vorbim despre o zi care a marcat pe vecie istoria neamului românesc. Dacă la Focșani nu s-a putut trece peste orgolii, iată că trei primari din Vrancea dau un exemplu real de decență și respect față de semnificația acestei zile.


După actul simbolic al strângerii mâinilor pe podul ce traversează Milcovul, primarul Daniel Nicolaș și-a invitat colegii la festivitățile oficiale organizate în centrul civil al orașului Odobești. Acolo, Muzica Militară a Garnizoanei Focșani, dirijată de locotenentul Bogdan Ciuraru a interpretat mai multe melodii din care nu a lipsit și Hora Unirii.


În cadrul manifestărilor nu a lipsit o scenetă istorică interpretată de trupa de teatru a Liceului Teoretic din localitate, îndrumată de profesorul Constanța Marieta Giurcan. La final, în cel mai tradițional mod cu putință, întreaga asistență s-a prins în Hora Unirii.

Adauga comentariu