„Hai cu noi în Țara Campionilor”. De 1 iunie, campioni olimpici vin la Focșani pentru a găsi tinere talente în gimnastică

Micii focșăneni sunt așteptați de ziua lor în Piața Unirii, unde, pe lângă activitățile organizate, va avea loc și o preseclecție a micilor viitori gimnaști. Evenimentul se intitulează „Hai cu noi în Țara Campionilor” și este organizat de Primăria Municipiului Focșani, împreună cu Federația Română de Gimnastică. Proiectului „Hai cu noi în Țara Campionilor” are ca scop - spune municipalitatea - „atragerea către gimnastică a unui număr cât mai mare de copii, descoperirea și creșterea de noi talente, pentru asigurarea unor generații viitoare valoroase de gimnaste și gimnaști. Programul se adresează copiilor cu vârsta între patru și șase ani, cu calități fizice și psihice care îi recomandă ca viitori performeri și care își doresc să facă performanță în gimnastica artistică, feminină și masculină, precum și în cea aerobică”. 

În acest context, primăria anunță că „la Focșani și-au anunțat participarea campionii olimpici și mondiali Andreea Răducan, Larisa Iordache, Silvia Stroescu, Marius Urzică și Marian Drăgulescu. Alături de aceștia și de antrenorii Clubului Sportiv Școlar Focșani, copiii vor face primii pași în gimnastică pe suprafața special amenajată din fața scenei, iar la sfârșit vor primi diplome de participare și medalii. Iar cei ce doresc o amintire în plus, la cabina foto pot face fotografii, pe care vor primi autografe de la marii noștri campioni. 

Împreună cu doamna Andreea Răducan, Președintele Federației Române de Gimnastică, am gândit și am organizat această acțiune nu doar ca pe o preselecție națională, ci și ca pe o ocazie de a-i aduce în mijlocul focșănenilor pe unii dintre cei mai buni sportivi ai lumii! Ani la rând, acești campioni au scris istorie în gimnastica mondială și ne-au dat de fiecare dată motive să fim mândri că suntem români. Cu toții le-am ținut pumnii când erau în concursuri și am lăcrimat de bucurie când, datorită lor, tricolorul era aplaudat, iar imnul național răsuna pe marile arene sportive din lumea întreagă”.

Adauga comentariu