Gunoaiele ne îngroapă Focșaniul! Care e explicația primarului

Orașul nostru reședință de județ nu stă grozav nici în ceea ce privește curățenia. În multe zone pubelele stau să dea pe afară, dar există o explicație! „Primești un serviciu, trebuie să plătești pentru el. Nimic nu este gratis. Nu este normal ca din 93.000 de locuitori câți sunt înregistrați la evidența populației să plătească contract de salubritate doar 46.000. Restul nu plătesc nimic. De aceea este și această situație dezolantă în anumite zone ale orașului, cu gunoaie aruncate peste tot. Pentru că nu sunt ridicate de către CUP Salubritate decât la cei care au contracte încheiate”, arăta primarul Cristi Valentin Misăilă în urmă cu câteva luni, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local. Ulterior, în Focșani s-a demarat și o procedură prin care municipalitatea încearcă să afle cam câți locuitori din oraș sunt în „ilegalitate”. 

Primarul a mai adăugat că cei care nu au contract încheiat vor plăti „acea taxă care este stabilită la începutul anului 2016: 14 lei pe lună de fiecare membru de familie”. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Misăilă a fost întrebat din nou despre situația aceasta. „Sunt date certe, stabilite de Curtea de Conturi. Din 93.236 de cetățeni - ultima cifră certă dată de către cei de la Evidența Populației, doar aproximativ 46.000 au contract încheiat cu CUP Salubritate”, a arătat Cristi Valentin Misăilă. Cu toate acestea, în momentul în care s-a făcut discuție despre faptul că acea cifră, de 93.000, nu este una reală, primarul a admis că poate fi o eroare, însă pentru a se lămuri situația, fiecare trebuie să declare ce face cu gunoiul produs. „Cel care deține o locuință, deține un apartament, în momentul în care vine să plătească impozitul, de anul viitor va depune o declarație: dețin această locuință, dar nu locuiesc acolo. Sau: nu mai locuiesc cinci membri, locuiesc doar trei. Ca să avem și noi un minim recensământ.

Probabil lucrează în străinătate, sau în altă parte. Dar noi trebuie să știm exact cu câți încheiem. În orice caz: să admitem faptul că sunt 75.000. Dar de la 46.000 la 75.000 sunt aproape 30.000 de focșăneni care nu plătesc gunoi. Și tot gunoiul respectiv se strânge până la urmă, că ei produc gunoi. Ca să nu mai vorbim de cetățeni care nu au domiciliul în Municipiul Focșani, dar vin și lucrează aici. Și dacă merg pe stradă și iau un ambalaj - chiar dacă îl aruncă la coșul de gunoi sau îl aruncă pe jos, ăla trebuie strâns, colectat și dus. Sau sunt foarte mulți care stau în chirie și au domiciliul în alte localități”, e de părere primarul Misăilă.

 

Adauga comentariu