Gospodării cuprinse de flăcări la Golești, Cotești, Dumbrăveni, Gologanu și Garoafa

Incendii unul după altul ieri în județ, pompierii fiind solicitați să intervină pentru a stinge flăcările din cinci gospodării. Din fericire, la nici una din cele cinci misiuni nu au fost înregistrate victime, însă unele dintre gospodării au fost grav afectate.

Sâmbătă, 04 aprilie, s-au înregistrat 5 incendii la gospodării, în județul Vrancea. Încă de la primele ore ale dimineții, respectiv la ora 03:40, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au acționat, în comuna Golești, în cooperare cu SVSU Golești, pentru stingerea unui incendiu care a distrus o anexă de circa 100 mp și bunurile aflate în interiorul acesteia. Evenimentul a fost provocat de un coș de fum deteriorat.

În jurul orei 16:40, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, în cooperare cu SVSU Cotești, au acționat mai bine de două ore pentru stingerea unui incendiu, care a izbucnit din cauza unui coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile, și a distrus acoperișul mai multor anexe, pe o suprafață de 150 mp, din comuna Cotești.

La ora 18:00, un alt incendiu a izbucnit la acoperișul unei locuințe, din comuna Dumbrăveni, din cauza unui coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile. Pompierii au intervenit prompt și au limitat propagarea incendiului, care a afectat doar 10 mp din acoperiș.

Alarma a sunat din nou la ora 20:25, anunțând un incendiu de proporții la o gospodărie din comuna Gologanu. Patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, în cooperare cu SVSU Gologanu, au acționat mai bine de două ore, pentru lichidarea și limitarea efectelor produse de incendiu, care a izbucnit cel mai probabil din cauza unui cablu electric neizolat corespunzător. În urma evenimentului au ars: acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață  de circa 200 mp; aparatură electrocasnică și bunuri gospodărești, precum și 50 mp din acoperișul unui imobil aflat în imediata vecinătate, 100 kg de porumb și 20 kg produse pentru protecția plantelor.

Ultima misiune a avut loc în satul Făurei, comuna Garoafa, în jurul orei 23:00. În mai puțin de o oră, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani,sprijinit de SVSU Garoafa, a reușit să lichideze un incendiu izbucnit din cauza fumatului în loc nepermis, care a distrus o baracă din lemn de aproximativ 30 mp”, au detaliat pompierii vrânceni.
 

Adauga comentariu