Gică Duță vrea să dea lovitura în imobiliare! O investiție gigantică la Adjud l-ar putea transforma într-un „maharajah” al afacerilor cu locuințe!

Familia Duță își propune să intre puternic pe piața afacerilor imobiliare. Dacă toată lumea a aflat deja de faptul că mezinul familiei, Ionuț Duță (actualul șef al Ocolului Silvic Focșani), vrea să-și constuiască un bloc numai al său lângă fostul tribunal al orașului, devenind, iată, un viitor antreprenor de succes în domeniul afacerilor cu locuințe, câți știu că familia sa pregătește, încă, ceva și mai grandios?


În anul 2008, averea imobilă declarată a lui Gică Duță, atunci candidat independent la Senatul României, era formată din 298 de hectare pădure în Corbița (cumpărate în 2006), 50 de hectare teren agricol la Tănăsoaia (cumpărate în 2007), un hectar de teren agricol la Focșani (1992) și alte opt hectare agricole achiziționate  în 2007 la Gura Caliței. Pe parcursul timpului, familia Duță și-a sporit averea latifundiară cu răbdare, ajungând la posesiuni aproape fabuloase în 2019.


Potrivit ultimei sale declarații de avere, din 2018, fostul șef al Ocolului Silvic Focșani deține aproape 700 de hectare de teren (forestier, agricol și arabil) obținute prin cumpărare de-a lungul vremii, opt hectare de pădure primite sub formă de donațieîn comuna Tănăsoaia și două hectare intrate în patrimoniul familiei ca urmare a unor moșteniri. Dintre toate terenurile din nesfârșita listă, ne-au atras atenția cei 149.400 de metri pătrați de teren agricol cumpărați în 2007.


De ce? – Pentru că pe această suptafață Gică și soția sa, Silva Duță, vor construi un adevărat imperiu imobiliar. Problema este că, așa cum se vede mai jos, în declarația de avere din 2008, cele 15 hectare de teren nu figurează în lista de bunuri imobile. Nu figurează în 2008, în 2009 ci apar în 2014, ca fiind cumpărate pe raza comunei Ruginești ca teren agricol. Ei bine, conform declarației de avere din 2017, Gică Duță ar fi fost în posesia a 149.600 de metri pătrați... nu în Ruginești, ci în Adjud.


Respectiva suprafață ar fi trebuit amenajată ca parc fotovoltaic, însă proprietarul terenului a dat chix cu această idee, ori pur și simplu a renunțat. Iată că, pe 3 mai 2019, Primăria Municipiului Adjud anunță o dezbatere publică pe marginea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), potrivit căruia se prevede „Lotizarea pentru construirea de locuințe și servicii complementare nepoluante, suprafață de teren 149.400 metri pătrați – amplasament intravilan Adjud, T 7, P 16, județul Vrancea”.


Așadar, familia Duță va construi un cartier de vilișoare ( parter plus două etaje), alimentate cu energie electrică, zone de agrement, terenuri de sport și spații verzi. Cele 161 de loturi prevăzute în memoriu ar urma să adăpostească aproximativ 480 de locuitori. Terenul apare ca intravilan întrucât și-a păstrat această calitate de pe vremea când Gică Duță plănuia un parc fotovoltaic.


Investiția va fi una de amploare, punând la încercare resursele financiare ale familiei Duță, ce-i drept, departe de a fi una modestă, financiar, vorbind. Cu toate astea, din sursele noastre, se pare că viitorul nabab al imobiliarelor din Vrancea a fost dispus să plătească în natură o serie de lucrări. Astfel, Vasile Sorea și Titi Carabulea, proprietarii unora dintre societățile care vor lucra la Adjud, vor primi mai multe loturi de teren, așa cum am spus, ca plată pentru serviciile prestate.

 

 

Foto credit: Facebook, ziaruldevrancea.ro

Adauga comentariu