Gesturi de bună credință care continuă să ne uimească! Diverse sume de bani și alte documente înapoiate celor care le pierduseră de adevărați buni samariteni!

Se pare că bunii samariteni nu au dispărut cu totul dintre noi și continuă să facă gesturi care uimesc pe cei mai mulți dintre noi. Astfel, pe 6 martie, reprezentanții unei stații PECO aflată pe raza municipiului Focșani au sesizat polițiștii rutieri că o persoană necunoscută a uitat o borsetă în incinta clădirii.


Oamenii legii au luat borseta și au constatat că în interiorul acesteia se afla suma de 923 de lei precum și mai multe documente personale. În urma cercetărilor a fost descoperită și persoana căreia îi aparținea obiectul, un bărbat în vârstă de 60 de ani din Vaslui, acesteia fiindu-i restituite bunurile.


„Pe aceată cale, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea adresează felicitării reprezentanților stației peco pentru simţul civic de care au dat dovadă şi speră ca gestul făcut de aceștia să fie un exemplu pentru toţi vrâncenii”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.


Un alt caz de bună credință s-a petrecut în aceeași zi, 6 martie, atunci când un bărbat de 37 de ani din comuna Țifești s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Focșani și a predat 1.800 de lei, plus o chitanță bancară, bunuri pe care le găsise în incinta unei societăți din oraș.


În urma verificărilor a fost identificat și cel care le pierduse, un bărbat de 57 de ani din comuna Milcovul. „Mulțumim cetățenilor care își asumă un rol activ în viața comunității și pentru spiritul civic de care aceștia au dat dovadă”, se mai arată în comunicat.

 

Adauga comentariu