Gestul reparatoriu - răsuflat al lui Marian Oprișan: cei doi tineri, Alexandru și Florin, nu vor fi cetățeni de onoare dar vor primi niște diplome! Tot de onoare. Ha - ha - ha!

Marian Oprișan a întors-o ca la Ploiești. După ce ieri, în ședința ordinară a CJ, absolut toți consilierii de la putere, adică PSD + ALDE - dacă mai era cauzul unei explicații lămuritoare, au votat împotriva acordării titlului de cetățean de onoare celor doi tineri vrânceni care au salvat trei copii, astăzi se răzgândește.


După ce s-a foit toată noaptea cu colțul de la pernă în gură, Oprișan și-a dat seamă că orgoliul personal i-a adus încă o pată pe imaginea oarecum șifonată din ultima vreme. Așadar, după o amarnică chibzuință, s-a hotărât totuși să-și treacă peste ambiț și să răstoarne situația în favoarea sa.


Așa a apărut un comunicat al CJ Vrancea prin care Marian Oprișan se sucește sublim și, în ciuda refuzului prin „vot secret” al unor consilieri neascultători din CJ, și acordă... nu titlul de cetățean de onoare celor doi salvatori, Alexandru și Florin, ci câte o diplomă de onoare „pentru a marca, în acest mod, recunoașterea comunității vrâncene pentru gestul curajos”.


„Văzând votul exercitat pe buletinele de vot de către consilierii județeni, în sensul respingerii propunerii de declarare ca cetățeni de onoare a celor doi vrânceni, Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a propus ca domnilor Alexandru Puiu și Florin Sebastian Drăgan să li se acorde Diploma de onoare a județului Vrancea pentru a marca, în acest mod, recunoașterea comunității vrâncene pentru gestul curajos al celor doi tineri”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Vrancea.


Practic, prin acest gest care se vrea reparatoriu de imagine șifonată, președintele tuturor vrâncenilor lasă să se înțeleagă că el, om de onoare, ar fi vrut să-i facă supercetățeni pe cei doi, însă... n-a vrut consiliul domnule, prin vot democratic și secret.  

 

Adauga comentariu