Gestul contează! O primărie modestă din Vrancea premiază, după puteri, cei mai buni elevi!

Deși primăria din Tîmboești nu este una bogată, ca să spunem așa, în toată puterea cuvântului, edilul Mariean Pleșa s-a gândit că nici un efort nu esteprea mic pentru copiii care învață în cele două școli gimnaziale din localitate, Slimnic și Tîmboești. Mișcat de faptul că în era supertehnologizată de astăzi nu toți elevii își permit un acces normal la informației, Mariean Pleșa a cugetat că n-ar fi rău să fie bine.


După o consultare strașnică cu întreg consiliul local, corpul profesoral și direcțiunea celor două instituții de învățământ din localitate, primarul a decis ca începând de anul trecut, patru elevi, cei mai buni la sport și învățătură, să primească cadouri – surpriză la încheierea anului școlar.


„Premiile sunt oferite de primărie în baza unor criterii stabilite în consiliul local, în concordanță cu decizia directorilor de școală și a profesorilor. Există o comisie și, să știți, condițiile nu sunt așa de ușoare. Nu stabilește primarul cine ia premiu și cine nu. Ideea mi-a venit atunci când am observat că mulți copii din localitate nu au acces la informație.


Noi am mai recondiționat niște calculatoare pe care le-am dat ca premiu dar mi-am spus că ideea cu laptop-urile și bicicletele este mai bună. M-am consultat cu consilierii locali, cu toți colegii și împreună am căzut de acord că este un lucru bun”, ne-a spus povestea primarul comunei Tîmboești, Mariean Pleșa.


Așa se face că anul trecut, spre surprinderea și bucuria a patru copii de la Școala Gimnazială Slimnic și Școala Gimnazială Tîmboești, administrația locală a despachetat două laptopuri noi-nouțe și două biciclete strălucitoare.


Anul acesta tradiția continuă, însă doar trei elevi de clasa a VIII-a, toate fete, vor primi mult râvnitele premii: laptopuri și biciclete. În baza unor criterii riguroase, comisia de profesori care decide acordarea premiilor a stabilit trei câștigători. Inițiativa primarului s-a dovedit a fi un succes iar rezultatele, pe măsură.

 

Adauga comentariu