Gest nobil din partea primarului Cristi Misăilă. Ca să nu le-nghețe țurloaiele, pensionarii șahiști se vor muta din Grădina Publică într-un punct termic, la căldură!

O fi având primarul defectele lui dar trebuie să recunoaștem că se gândește la oamenii în vârstă. Martore sunt zecile, sutele, miile de fotografii de pe site-ul primăriei care-l înfățișează în oferind flori și îmbrățișând doamne trecute de a treia tinerețe. Nu este un lucru rău, ba, dacă ne întrebați pe noi, asta dovedește că mai are suflet (n-a iscălit încă!). De data asta edilul s-a gândit la pensionarii care-și petrec timpul rămas la un șah și vrea să le facă un cadou nesperat: un sediu numai al lor.


Cristi Misăilă s-a gândid că bătrânilor care se înverșunează să joace șah pe timpul iernii le-ar putea fi fatală o partidă „la rece” în Grădina Publică, acolo unde este amenajat deja un astfel de loc. Așa că, după o chibzuială matură, s-a hotărât să paseze Direcției de Cezvoltare clădirea Punctului Termic nr.8 din Focșani, în speranța că directorul Vulpoiu va amenaja acolo un club de șah.


„Spațiul a fost identificat în urma solicitărilor formulate de pensionari din municipiul Focșani, de a găsi un spațiu în perioada sezonului rece pentru desfășurarea activităților specifice clubului de șah”, se arată într-un raport al Serviciului administrarea domeniului public și privat din cadrul primăriei.


Prin urmare, spațiul, cu o suprafață de 57 de metri pătrați, va fi încredințat pensionarilor șahiști doar pentru perioada de iarnă, între 1 decembrie 2018 și 30 aprilie 2019. Toată treaba s-a potrivit de minune întrucât respectivul punct termic tocmai fusese renovat și pus la punct. Iată cum, ar putea spune gurile rele, primarul și-a mai cîștigat câțiva adepți care, probabil dacă vor trăi s-o vadă și pe asta, îl vor vota pe Misăilă la alegerile din 2020.

 

Sursa Foto: adevarul.ro

 

 

Adauga comentariu