Geany Doru Bălan - portret în ulei, pe sticlă

Consilierul județean PSD Doru Geany Bălan are o carieră „beton” pe linie de partid. Până în 2004 a lucrat la Serviciul Juridic în Primăria Focșani, ulterior fiind „numit – prin concurs” șef de Serviciu la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea. Cu două mandate de consilier local, Geany Bălan a știut să se țină aproape de șeful său, Marian Oprișan, strădanie răsplătită în 2008, când a devenit deputat în urma „retragerii strategice” a lui Miron Mitrea din Camera Deputaților din cauza unor „suspiciuni” de mită.

 După această aventură trăită printre „peștii cei mari”, Geany Bălan se reîntoarce la origini: între 2009 și 2010 este director coordonator la AJOFM Vrancea iar din 2010 și până în 2012 ocupă scaunul de șef Serviciu Juridic și apoi director al Direcției Juridice din cadrul DGASPC Vrancea.

Deși nu face mulți purici în parlament, doar vreo trei luni,  în anul 2012, Geany Bălan prinde din nou „trenul” în Consiliul Județean Vrancea unde călătorește și acum, aflându-se  la al doilea mandat. De profesie jurist, Geany Doru Bălan îmbrățișează cariera de notar public în anul 2011, fiind declarat admis la concursul organizat de Camera Notarilor Publici din Galați.

În cea mai veche declarație de avere pe care am găsit-o pe site-ul ANI (30 aprilie 20120), pe când era june candidat la CJ Vrancea, Geany Bălan declara un autoturism Dacia din 1994 și un salariu de 26.000 de lei, sumă provenită de la DGASPC Vrancea. În declarația de interese, consilierul județean trecea atunci două funcții neretribuite: cea de secretar al organizației PSD Focșani și de membru al Comisiei Naționale de Arbitraj și Integritate Morală a PSD.

Conform ultimei declarații de avere completate în 29 mai 2017, lui Geany Doru Bălan îi „crește” un teren intravilan în Focșani (425 metri pătrați), cumpărat în 2017 și deținut împreună cu soția, însă rămâne la aceeași Dacie din 1994. În plus, consilierul a mai pus deoparte 25.000 de lei, bani aflați într-un depozit bancar. În ceea ce privește venitul, Geany Bălan a încasat 98.478 de lei din activitatea desfășurată ca notar în propriul său cabinet și 7.807 lei – indemnizația de consilier județean.

În raportul său de activitate depus la CJ Vrancea, Geany Doru Bălan așterne pe hârtie cuvinte emoționante, pline de sensibilitate și dedicare tovărășească: „ținând cont de faptul că interesele generale ale județului Vrancea presupun implicare, responsabilitate și transparența actului decizional, am abordat un mod de acțiune eficient și constructiv, centrat pe capacitatea tuturor factorilor pentru dezvoltarea socio-economică a județului Vrancea iar dacă unele nerealizări din activitatea mea de consilier județean pot fi înlăturate, în perioada următoare mă voi implica mai mult în activitățile de interes local și județean, în vederea îndeplinirii atribuțiilor stabilite prin legislația în vigoare” . Dacă nu vi s-a umplut fundul de lacrimi, aveți prilejul să o faceți la capitolul 10 din raport – Priorități și direcții de acțiune pentru următoarea perioadă de mandat -  unde distinsul consilier ne repetă, în limbaj de lemn caracteristic perioadei ceaușiste, gogoșile amintite mai sus. Așteptăm cu nerăbdare următorul raport de activitate ca să vedem ce minunate realizări a mai dus la bun sfârșit, desigur, în slujba cetățeanului!

Adauga comentariu