Garda Forestieră Focșani - controale în județele Vrancea și Tulcea! Sute de arbori tăiați fără drept și pagube de peste 50.000 de lei!

În perioada 16-30 martie, în colaborare cu echipaje din cadrul IPJ Vrancea și IPJ Tulcea, Garda Forestieră Focșani a efectuat mai multe controale pe raza comunelor Ruginești (Vrancea) și Smârdan (Tulcea).


Astfel, în localitatea vrânceană a fost depistată o societate comercială care expediase materiale lemnoase dintr-un depozit situat în satul Anghelești, transport care nu prezenta documente justificative privind proveniența legală a mărfii. Prin urmare, agentul economic a fost amendat cu 8.000 de lei și i s-a confiscat 26 metri cubi materiale lemnoase.


În urma controalelor efectuate în câteva păduri aflate pe raza comunei Ruginești, arondate la trei cantoane silvice aparținând Direcției Silvice Vrancea, echipele de verificare au descoperit că 161 de arbori (115 metri cubi) fuseseră tăiați fără drept, paguba produsă ridicându-se la 47.983 lei.


„Pagubele au fost identificate atât pe suprafețe de fond forestier proprietate publică a statului, cât și pe suprafețe de fond forestier proprietate privată a persoanelor fizice, pentru care ocolul silvic asigură servicii silvice. În acest caz organele de poliție fac cercetări în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii autorilor și tragerea acestora la răspundere”, se aratăîntr-un comunicat al Gărzii Forestiere Focșani.


În ceea ce privește rezultatul verificărilor din localitatea Smârdan, județul Tulcea, echipele din teren au constatat că pe o suprafață de 80 de hectare de pădure fuseseră tăiați fără drept nu mai puțin de 306 arbori, valoarea pagubei ridicându-se la 6.130 lei. În acest caz poliția face cercetări pentru depistarea autorilor și tragerea acestora la răspundere penală.

 

Adauga comentariu