Gangsteri la 14 ani! Într-o singură săptămână o bandă de adolescenți a spart aproape 20 de mașini!

Patru minori cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani, trei din Vrancea și unul din Tulcea, au format o adevărată bandă de spărgători. Începând cu 3 ianuarie, chiar după Anul Nou, puștii au dat iama printre autoturismele parcate în Focșani, fără teamă că ar putea fi prinși de poliție sau văzuți de proprietari. Echipa micilor infractori opera de obicei în timpul nopții, atunci când se furișau nevăzuți pe străzile pustii din oraș.


Modul de acțiune era simplu. Se ochea mașina și în momentul imediat următor se trecea la treabă: trei membri ai echipei „stăteau de șase”, în timp ce al patrulea forța încuietoarea autovehicului și găbjea tot ce prindea la îndemână. Bunurile „speriate” erau împărțite frățește, între cei patru tovarăși ai „bandei”. Povestea a durat până pe 11 ianuarie, timp în care au spart 18 mașini, majoritatea taximetre.


Oamenii legii au apreciat că valoarea bunurilor „săltate” de banda minorilor infractori depășea 5.700 de lei. „Pentru documentarea activității infracționale a celor în cauză polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare, două pe raza municipiului Tulcea și două pe raza municipiului Focșani”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.


Mai mult, minorul de 14 ani din județul Tulcea va rămâne în arestul poliției timp de 24 de ore, potrivit ordonanței de reținere emise de polițiști, urmând să fie prezentat Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, oamenii legii continuă cercetările pentru a scoate la iveală întreaga istorie infracțională a celor patru „gangsteri” minori.

 

 

Adauga comentariu