Galerie Foto: Un puști de 11 ani din Milcovul, vizitat la școală de polițiști. Băiețelul a ajutat un gălățean să își recupereze o importantă sumă de bani

Emoții pentru un puști de 11 ani din Milcovul, care astăzi a fost gazdă, împreună cu colegii săi de clasă, pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Și nu doar atât: băiețelul și-a câștigat prieteni pe viață, în persoana oamenilor legii, care au decis să îi fie alături de câte ori va avea nevoie. Un gest care băiețelului i s-a părut firesc a fost de mare ajutor pentru un gălățean care pierduse o importantă sumă de bani, iar pentru ceea ce a făcut, micul vrâncean a fost astăzi premiat de oamenii legii.

Pe 13 februarie, puștiul, împreună cu fratele și sora sa, mergea către Școala Gimnazială din Milcovul, unde este elev în clasa a V-a. O zi banală avea să se transforme într-o clipită, atunci când a observat pe partea carosabilă un portofel cu acte și cu o mică avere: 2.000 de lei. Putea să facă multe cu acel portofel și a și făcut: „Imediat l-a luat și fără să stea pe gânduri l-a înmânat directorului școlii din comuna Milcovul, care l-a predat polițiștilor din localitate”, povestesc polițiștii. 

Proprietarul era un bărbat din Galați, iar după ce a fost găsit, polițiștii, împreună cu puștiul de 11 ani, i-au înmânat acestuia portofelul. Gestul puștiului nu a rămas fără „urmări”, spun polițiștii:

Aflând despre toate acestea, ne-am deplasat la Școala Gimnazială din comuna Milcovul, unde învață elevul, ocazie cu care am desfășurat o activitate pe line de educație rutieră, oferind totodată și alte recomandări preventive, adaptate vârstei lor.

La finalul acestor activități, copilul a fost premiat în aplauzele colegilor cu o diplomă de merit, un rucsac și o minge de fotbal, după care la terminarea orelor de curs, acesta a fost condus acasă cu echipajul de poliție.

Vizibil emoționat, ne-a condus în curtea casei unde locuiește împreună cu tatăl, bunicul și cu cei doi frați în vârstă de 8, respectiv 9 ani. După ce am făcut cunoștință cu întreaga familie, înainte de plecare, le-am dăruit acestora alimente, articole de îmbrăcăminte, precum și câteva jocuri.

Fiind întrebați ce și-ar mai dori, cei doi frați mai mici și-au exprimat în mod timid dorința de a avea acuarele, jucării și dulciuri, motiv pentru care vom încerca ca în cursul săptămânii viitoare să le îndeplinim și aceste mici dorințe.

Bucuria care vine din lucruri mărunte este de neprețuit, iar întâlnirea cu copiii a fost un moment extrem de emoționant. Aceștia ne-au încântat cu zâmbetul sincer și modul în care se bucură de lucruri mărunte, lucruri care, câteodată, nouă, celor mari ne lipsesc. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea adresează, în mod public, felicitări celor trei copii care au dat dovadă de spirit civic desăvârşit, fiind un exemplu demn de urmat”. 

Adauga comentariu