Galerie Foto: Alexandru Matei, judoka legitimat la LPS Focșani, a fost numit cetățean de onoare al orașului său natal, Caransebeș, chiar de ziua lui. Judoka se antrenează la Focșani cu sensei Iulian Surlă

Rezultele excepționale obținute de judoka Alexandru Matei, antrenat de sensei Iulian Surlă, au fost recunoscute zilele trecute de autoritățile din orașul natal al tânărului sportiv. La doar 17 ani, Alex Matei a devenit cel mai tânăr cetățean de onoare al orașului Caransebeș, distincția fiindu-i înmânată chiar de ziua sa. Așa că ziua de 22 octombrie a fost una cu dublă semnificație: nu doar că și-a serbat ziua, ci a avut ocazia să primească unul dintre cele mai frumoase cadouri. Marțea trecută, alături familie, oameni de sport și autoritățile din Caransebeș, Alex Matei a suflat în lumânări și a ciocnit o cupă de șampanie. Lângă el a stat tot timpul sensei Surlă, despre care familia tânărului spune că i se datorează totul.

Micuțul judoka și-a primit titlul marți, 22 octombrie, de la primarul Felix Borcean, chiar în ziua în care a împlinit 17 ani.

Primarul Felix Borcean crede că Alex Matei poate fi un exemplu pozitiv pentru copiii caransebeșeni: „Alex este unul dintre campionii de care noi suntem foarte mândri, de ziua lui era cel mai frumos moment când puteam să-i decernăm acest titlu în urma rezultatelor extraordinare obținute de-a lungul anilor. Performanțele sale sunt de nivel european și mondial”.

Cu rezultate excelente în ultimii ani la competițiile interne și internaționale, Alex Matei a spus că doar prin muncă asiduă a reușit aceste performanțe: „E foarte important acest titlu pentru mine, mă simt apreciat în orașul unde m-am născut. Nu am vacanțe, nu am timp liber, iar pe cei care vor să facă performanță îi sfătuiesc să muncească mult, prin foarte multă muncă se poate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Caransebeș.

 

Alexandru Matei are multiple medalii și distincții obținute de când este legitimat la Liceul cu Program Sportiv Focșani. De altfel, tatăl tânărului judoka talentat ne-a spus că Alex a venit la Focșani datorită lui sensei Iulian Surlă. Însă dragostea pentru sport este din familie: tatăl lui Alex a făcut lupte, în timp ce mama sa a făcut sport de performanță, fiind dublă campioană națională la atletism. Rezultatele pe care le-a obținut în acest an tânărul judoka îl clasează în fruntea clasamentului pe țară. 
 

Sursa Foto: Primăria Caransebeș

 

Adauga comentariu