Gala Uniriștilor all times - prima ediție a unui eveniment anual marca CNU

Pentru prima dată de la înființare, Colegiul Național Unirea va organiza un eveniment cu totul special: Gala Uniriștilor all times. Va fi un prilej de reîntâlnire între mai multe generații de elevi, absolvenți ai prestigioasei instituții de învățământ din Focșani. Data la care foștii liceeni ai CNU se vor întâlni a fost stabilită pe 26 ianuarie, la Restaurantul Laguna din Focșani.


Momentul reuniunii generațiilor de unirișiti nu a fost ales la întâmplare. Luna ianuarie are o semnificație aparte pentru istoria acestei instituții de învățământ. Pe 7 ianuarie se împlinesc 153 de ani de la începerea cursurilor gimnaziului din Focșani, devenit ulterior „Unirea”, iar pe 24 ianuarie 1880 s-a sărbătorit pentru prima dată ziua oficială a liceului.


Întâlnirile de 10, 20, 30, 40 sau 50 de ani sunt clasice, ca să spunem așa. De data aceasta, foștii elevi au venit cu o idee originală, se pare unică în țară: o reuniune anuală a tuturor celor care au absolvit Liceul Unirea.


„Este o idee apărută la întâlnirile cu absolvenții. Ei voiau să se vadă mai des, întrucât posibilitatea de a se regăsi o dată la zece ani era destul de mică. Pe de altă parte, ideea unei reuniuni a uniriștilor din mai multe generații este bună din perspectiva inițierii inor proiecte comune. Cu alte cuvinte, dorim să aducem lângă școală mulți absolvenți care să ne sprijine în dezvoltarea unor proiecte”, ne-a spus directorul Colegiului Național Unirea, profesorul Cornel Noană.


Cei care vor să participe la eveniment sunt rugați de organizatori  să contribuie cu o sută de lei, jumătate din suma percepută pentru organizarea galei, până pe data de 10 ianuarie. Deja și-au anunțat participarea elevi din generațiile anilor 50 sau 60, dar și mai recente, precum și foști elevi ai CNU, acum studenți la mai multe universități din străinătate.

 

Adauga comentariu