Frăția inelelor sau cum să ai o căsnicie prosperă. După ce prinzi un post plătit de la bugetul județului îți tragi și partenerul de viață după tine

Sunt săraci lipiți pământului, mulți fără experiență la angajare. Numai că în amabilitatea sa, statul îi ia sub aripă și îi pregătește pentru viață. Mai un afiș, mai o prezență obligatorie la manifestări de partid. Și așa cresc, își aduc partenerii de viață în alte instituții publice. Firește, sunt și câteva mici excepții, când posturile se dau pe competențe. Pentru că, nu-i așa, mai trebuie să fie persoane capabile în instituții! Nu știm ce a fost mai întâi, oul sau găina, cert este că la Consiliul Județean Vrancea fiecare se descurcă cum poate. Sunt destule exemple când unul dintre „colegii de cameră” este angajat în instituție, pentru ca mai apoi să pună o vorbă bună și pentru celălalt. Drept e că unii uită să își sincronizeze declarațiile de avere sau, și mai grav, șterg cu totul anumite venituri.

În CJ Vrancea lucrează din 2009 doamna Emilia Chiriță, al cărei soț este actualul viceprimar PSD al comunei Dumbrăveni. Politică în instituții nu se face, însă domnul Chiriță este la al doilea mandat. În 2012 apărea o primă declarație pe site-ul de Integritate, de unde reieșea că acesta avusese venituri pe anul anterior de la o firmă privată.

Familia Diță: domnul Dumitru Diță este un om de bază în CJ Vrancea. atât profesional, cât și din punct de vedere politic, fiind desemnat la fiecare alegeri pentru a veghea în secții electorale „cu probleme”. În prezent director executiv al direcției economice iar soția domnului apare ca fiind economist la Centrul Cultural Vrancea, instituție aflată în subordinea CJ Vrancea. În 2009, doamna Vasilica Diță era însă salariat la Școala de Arte (care ține tot de Centrul Cultural), până la declarația din 2013.

Familia Gheorghe, ceva mai recentă: doamna fostă Oana-Daniela Săcăluș este angajată relativ recent la CJ Vrancea. Ca doamnă Gheorghe apare din 2017, la brațul domnului Marius Valentin, angajat de ani buni la Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea (instituție în subordinea CJ Vrancea). Domnul Gheorghe este inspector în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului cel puțin din 2013 și mai ia bani și de la ENET, ca membru în consiliul de administrație. Bine, dumnealui scrie în propria declarație, depusă la Agenția Națională de Integritate, că este „administrator” la ENET. Cu siguranță însă doamna Gheorghe se pricepe mai bine la completarea declarațiilor.

Familia Gîrleanu: viața printre bugetari este relativ recentă. După o carieră de câțiva ani în mass-media, doamna Gîrleanu s-a angajat în 2017 la CJ ca inspector superior - responsabil de relația cu presa, mai exact. Și, dat fiind că este funcționar public, a completat declarații de avere, de unde putem afla că soțul acesteia lucrează la o instituție publică din Odobești, oraș în care primar este nașul de cununie al celor doi.

Familia Halici: numele ar trebui să fie cunoscut. Domnul Halici este deputat PSD la primul mandat. Fost prefect, fost director executiv la CJ Vrancea. Până mai ieri, soția dumnealui lucra la Păulești, ca secretar al comunei. Azi, doamna Adriana Halici este angajată a CJ Vrancea, unde lucrează din 2016. Veniturile doamnei nu provin doar de la instituția unde ar fi putut fi colegă cu soțul său.

Familia Matișan: prima declarație a lui Dragoș Matișan este completată în 2008, pe când era un simplu inspector debutant. Practic, lucrează din vremuri imemoriale la CJ Vrancea. În paralel, în 2012, pe declarația de avere apar și veniturile soției, Marlena Matișan: angajată la Direcția Județeană pentru Statistică Vrancea, dar și la SC Dramar Deratizări SRL Cotești. În 2013 doamna apare cu un singur venit, de la firma de familie, unde era consilier juridic. Domnul Matișan prinde, după cum bine ne amintim, postul de conducere la Garda de Mediu - în 2014, situație fericită care încetează în 2015. Pe declarația din acest an, soția lui Matișan apare cu salariu de la Primăria Focșani, unde a fost angajată în 2016. În paralel, doamna Matișan apără și interesele juridice ale societății Dramar.

Familia Mihai: în 2017 apare o primă declarație a lui Mihai Florintin Mihai, care venea de pe un post de comisar de la Garda de Mediu. Pe lângă CJ Vrancea lucrează și soția acestuia, care este director la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Familia Misăilă: aici situația e cumva diferită. Doamna Lucreția ex-Dumbravă a fost prima în administrația județeană, nu știm dacă datorită celui care îi era pe atunci soț și era șoferul președintelui CJ Vrancea. Posibil și probabil. Domnul Cristi Valentin Misăilă, care acum ne conduce orașul, a venit tare din urmă, dar pe linie de partid.

Familia Munteanu: doamna Agatha Alice lucrează de prin 2014 în instituție. În prezent, soțul dumneaei ia un salariu de la Serviciul Public Salvamont, ca administrator de bază salvamont. Inițial, domnul era angajat la privat, în 2015 apare ca fiind în șomaj, iar apoi îi dispare orice venit. Situația s-a rezolvat în 2017.

Familia Negulescu: numele poate este cunoscut datorită domnului Negulescu, fost jurnalist/redactor șef la ziarul Monitorul de Vrancea, actualmente șef al Direcției pentru Cultură. În 2009, veniturile familiei veneau de la CJ Vrancea - unde lucra Daniela Negulescu, și din mass-media: drepturile de autor și salariul de la Agerpres câștigate de Traian Negulescu. În 2010 Traian Negulescu apare cu salarii de la CJ Vrancea, Prefectură, Agerpres, plus venituri dintr-un PFA. Din 2013 situația se schimbă, iar Traian Negulescu apare cu venituri de la Direcția pentru Cultură, începând cu luna mai. În 2018, cu toată nebunia anonimizărilor de pe site-ul CJ Vrancea, situația declarației de avere stă cam așa:

Familia Ocheșelu: atât Angela Florentina Ocheșelu, cât și Cătălin Daniel Ocheșelu sunt angajați ai CJ Vrancea. ambii apar cu declarații completate din 2009, însă doar domnul consideră se anonimizarea e un „must”. O fi din cauză că este consilier pe cabinetul președintelui CJ Vrancea, cine știe?

Familia Panciu: doamna Mariana Luluța Panciu lucra, până mai ieri (aprilie 2017), la CJ. Astăzi doamna este angajată ca auditor la Primăria Focșani, în timp ce soțul este angajat al ENET, una dintre instituțiile subordonate CL Focșani.

Nici consilierii județeni nu s-au lăsat mai prejos și au făcut tot ce se poate pentru a avea liniște în casă.

Familia Badiu: soția consilierului județean PSD ia salarii de la SC CUP și ADI Vranceaqua.

Familia Răducanu: cumva cei doi soi nu și-au coordonat declarațiile. Domnul Aurelian Cătălin Răducanu completează cu o precizie de ceas declarații de avere. Cum ar fi cea din acest an, unde scrie că partenera sa de viață, Mădălina Răducanu, ia salariu de la UAT Focșani.

Putem confirma că lucrează acolo, nu e o invenție. Problema este că pe site-ul primăriei nici picior de declarație semnată Răducanu Mădălina! Drept e că, în 2016, domnul Răducanu, scrupulos, scrisese că soția sa are contract de muncă la DGASPC Vrancea.

Adauga comentariu