Foto/Video: Ursuleț prins într-un laț la Dumitrești

Update: Puiul de urs a fost eliberat în habitatul natural. Jandarmii recomandă prudență. „Echipa de specialiști în carnivore a Institutului Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) Brașov a tranchilizat puiul de urs, l-a eliberat din laţ, iar după ce s-a aşteptat să treacă efectul tranchilizantului acesta a fost eliberat în mediul natural. Facem precizarea că ursulețul nu a avut de suferit în urma evenimentului neplăcut. Deşi este doar un urs, dacă te întâlneşti cu el este bine să ştii că poate fi periculos, nu încerca să-i dai de mâncare, în prezența mirosurilor puternice poate deveni agresiv”, avertizează jandarmii.

Știrea inițială:

Jandarmii vrânceni au fost solicitați astăzi să intervină pentru a salva un ursuleț care a rămas înțepenit într-un laț. Ajunși la fața locului, aceștia au luat primele măsuri pentru a se asigura că nimeni nu este rănit.

În urma unui apel de urgență 112 , un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean  Vrancea s-a deplasat în comuna Dumitreşti, sat Motnău, unde un pui de urs este prins într-un laţ. În zona se vor dispune măsuri de delimitare a perimetrului și restricționare a accesului persoanelor până la sosirea specialiștilor care vor efectua tranchilizarea exemplarului, conform procedurilor”, au explicat jandarmii vrânceni.

Sursa Foto/Video: Jandarmeria Vrancea

Adauga comentariu