FOTO/VIDEO: Secția de Neonatologie a fost complet renovată din fonduri proprii și utilată cu ajutorul Ministerului Sănătății. Cum arată acum „prima casă” a bebelușilor

De astăzi, nou născuții vor fi primiți în saloane complet renovate și utilate. Secția de Neonatologie a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani s-a schimbat la față: s-a văruit, s-a vopsit, s-au înlocuit uși, geamuri, s-au adus incubatoare și pătuțuri noi, precum și aparatură de ultimă generație. După ce ani de zile piticii au stat în primele zile din viață în saloane vechi cu pătuțuri degradate, acum totul este pus la punct.

 

Peste 20 de bebeluși erau astăzi la Secția de neonatologie, iar în cursul zilei urma să vină încă un micuț, care abia văzuse lumina zilei de dimineață. Potrivit șefului secției, medicul Anca Andrei, anul acesta în maternitatea din Focșani au venit pe lume în jur de 8 copii zilnic, iar natalitatea este în creștere.

De acum, mămicile pot sta un timp mai îndelungat lângă bebeluși, au pe secție tot ce le trebuie pentru a participa la îmbăierea micuților, iar înfășatul stil „sărmăluță” nu mai este ceva obligatoriu. Viitoarele mămici pot veni pregătite cu trusou pentru bebeluși chiar din prima zi de viață. Totul este ca hăinuțele elegante să fie sterile.

Potrivit managerului unității, Constantin Mândrilă, s-a lucrat susținut pentru ca bebelușii să fie primiți în condiții cât mai bune. Toate lucrările au fost efectuate cu fonduri proprii, iar aparatura a fost achiziționată cu fonduri de la Ministerul Sănătății.

Adauga comentariu