FOTO/VIDEO: Cum tronează gunoaiele peste drum de Mausoleul Eroilor. În curte, un șobolan și-a dat obștescul sfârșit

Am auzit așa, într-o fugă, că președintele Consiliului Județean Vrancea este decis să serbeze cum se cuvine eroii județului. Și când spunem „cum se cuvine”, nu ne referim neapărat la pioșenie și respect, ci la bani. Adică negreșit se vor găsi câteva mii de lei pentru manifestări superbe de amploare și cu siguranță din program nu vor lipsi ceva vânzoleli ale oficialităților pe la Mausoleul din Mărășești. Pentru că, nu-i așa, e un simbol al jerfei și al eroismului înaintașilor noștri. Păcat că oficialitățile din Mărășești dau fix doi bani pe Mausoleul Eroilor. 

Am fost azi în vizită pe la Mausoleu și ne-am îngrozit. Vina noastră, că nu ne limităm la datele când șoseaua e spălată cu săpun și este pregătit covorul roșu. Este incredibil cum autoritățile sunt complet nepăsătoare în ceea ce privește problema gunoiului în general și în special a gunoiului depozitat în cantități industriale vizavi de Mausoleu. Probabil e mai greu ca aici gunoiul să fie îngropat așa cum se practică în alte zone ale Mărășeștiului, ferite de ochii curioșilor și mai puțin circulate. Deci ideea asta pică, hai mai bine să lăsăm gunoiul să fie luat de vânt.

Este incredibil cum de nu se găsesc soluții și câțiva leuți la buget (de exemplu se putea renunța la ajutorul financiar dat unei biserici din Panciu) pentru câteva coșuri de gunoi. E drept, și românul este... delăsător din fire (asta ca să nu jignim). Dar nici cu indolența autorităților nu ne e rușine. Faci refugii, pui o masă și bănci, dar nu ți se aprinde beculețul să pui două, trei coșuri de gunoi în plus lângă. Pentru că oamenii aruncă în zonă tot felul de deșeuri:

A, și nu ar strica o toaletă ecologică. Sau chiar două. Nu de alta, dar poate nu toți șoferii au de gând să intre în restaurantul de lângă Mausoleu atunci când „îi taie”. 

Și dacă asta nu era de ajuns, am descoperit că în chiar curtea Mausoleului Eroilor zace un cadavru. Un șobolan a murit cine știe de când și a rămas acolo, în soare. E drept, era păzit de un cățel.

Adauga comentariu