Fotoreportaj: expoziție de tehnică militară organizată de Garnizoana Focșani în centrul orașului! Blindatele au fost luate „cu asalt” de cei mici pentru adevărate sesiuni de fotografie!

În cea de a treia zi de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, militarii Garnizoanei Focșani au organizat în Piața Unirii din Focșani o amplă expoziție de echipament și tehnică militară. Transportoarele, Mașina de Luptă a Infanteriei (MLI), Sistemul LAROM, Sistemul de artilerie antiaeriană Ghepard, Stația Falcon și Stația de comunicații au atras imediat atenția celor care, la primele ore ale dimineții, traversau Bulevardul Unirii. Nimeni nu a pierdut prilejul de a face câteva fotografii pe care să le adauge în arhiva personală.


Cei mici au luat cu asalt blindatele aliniate pe principala arteră a Focșaniului. Sub privirile amuzate ale trecătorilor și spre încântarea părinților, cei mici s-au putut cocoța pe imensele mașini de luptă pentru a face fotografii. Alții, mai curioși, au intrat chiar în habitacluri, ajutați de militari, s-au urcat la volanul mașinilor de teren și au pus zeci de întrebări subofițerilor răbdători.


Un alt punct de atracție a fost și atelierul de prezentare a armamentului din dotarea soldaților. Zeci de copii au pus întrebări, au luat în mână pistolul mitralieră ori pușca semiautomată cu lunetă (PSL) ochind ținte imaginare. Nimeni nu părea să se plictisească, toți prichindeii cântăreau, cu aer de expert, greutatea armelor, pe care le văzuseră doar în filme sau în jocurile pe calculator. Lunetistul din imediata apropiere, îmbrăcat în costum de camuflaj specific unităților de elită, a fost luat cu asalt de cei mici, care nu se dădeau nicicum plecați până nu erau fotografiați de părinți alături de el.


„În cadrul manifestărilor dedicate evenimentului Vrancea Eroică, Garnizoana Focșani a organizat o prezentare de tehnică grea de artilerie și infanterie, tehnică de ultimă generație aflată în dotarea marilor unități din Focșani. După cum s-a văzut, cei mai încântați au fost copiii care ne-au pus tot felul de întrebări, s-au suit în mașini, au făcut poze..”, ne-a declarat maiorul Ion Danțiș, ofițer în cadrul Brigăzii 8 LAROM „Al.I.Cuza”.

 

Adauga comentariu