Foto/ Video: Zile de sărbătoare pentru Casa Corpului Didactic. La „bilanț”, directorul instituției a vorbit despre plusuri, dar și minusuri: „Sunt din ce în ce mai puțini profesori cu vocație, oameni care vin în învățământ ca pentru o chestie de moment”

Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” își sărbătorește ziua pe parcursul acestei săptămâni. Nu doar prin distracție, ci și printr-o serie de activități care vor continua până vineri. Astăzi însă, la sediul instituției au fost invitate mai multe persoane pentru a marca deschiderea oficială a evenimentului. Pe lângă oficialități și cadrele didactice, azi au pășit pragul Casei Corpului Didactic și elevii, care au dorit să le fie alături. Fiecare invitat a fost întâmpinat în stil tradițional, cu pâine și sare.

Au adus gânduri bune și elevii din Școlile Gimnaziale Nicolae Iorga, Ion Basgan, numărul 7, Colegiul Național Cuza și Liceul de Arte „Gheorghe Tattarăscu”. Aceștia din urmă au fost reprezentați de copiii talentați care formează corul Jeunesses, în timp ce elevii de la Edmond Nicolau au venit cu Zânele toamnei și-au arătat măiestria în ale dansului.

Zilele Casei Corpului Didactic au început a fi sărbătorite de fapt din 1990, însă inițial sub egida patronului spiritual, ca Zilele Simion Mehedinți. Din 2009 se sărbătoresc în această formulă, iar acum se împlinesc 151 de ani de la nașterea patronului spiritual. Învățământul a avut și are suișuri și coborâșuri, a recunoscut chiar directorul CCD, profesorul Adrian Atarcicov. Cu toate acestea, directorul a ținut să sublinieze că învățământul se confruntă cu o criză în mai multe țări, nu doar în România.

„Este o criză a învățământului la nivel mondial, nu numai România este acest fenomen. În zece ani probabil va fi o criză și la nivel de resursă umană. Sunt din ce în ce mai puțini profesori cu vocație, sunt oameni care vin în învățământ ca pentru o chestie de moment. Și atunci, cum pentru medici s-a făcut ceva, să sperăm că în 10 - 15 ani poate se va întâmpla și în educație ceva pozitiv”, a spus directorul Atarcicov.

Din acest punct de vedere, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea a fost de acord: educația este calea spre un viitor mai bun. Ionel Cel Mare are ceva experiență de cadru didactic, așa că poate vorbi pe subiect. Înainte de a fi angajat în sistemul penitenciar și, mai ales, înainte de a cocheta cu politica, acesta a fost învățător.

După cum am spus, programul acestor zile este preponderent axat pe activități specifice. Este vremea bilanțului: vor fi analizate rezultatele proiectelor derulate, raportul de activitate al CCD, va fi verificat impactul formării cadrelor didactice și se va prezenta totodată metodologia pentru viitor. Joi, la filialele din Adjud, Panciu și Vidra va avea loc o expoziție de carte cu tema „Regalitatea în România”, iar vineri, în ultima zi, activitățile se mută la filiala din Dumitrești.

Adauga comentariu