FOTO/ VIDEO! Voluntarii ISU Vrancea, Salvatori din pasiune: „Găsim satisfacții atunci când un om ne mulțumește, când un om ne zâmbește”

Pompierii vrânceni și-au sărbătorit astăzi voluntarii care îi ajută în misiunile de salvare. Că participă la acțiuni de stingere a incendiilor, la urgențe medicale sau la intervenții în accidente rutiere, voluntarii sunt alături pas cu pas de cadrele specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” Vrancea. Azi nu este o zi ca oricare alta, ci se sărbătorește Ziua Internațională a Voluntarilor, context în care ISU Vrancea a premiat simbolic două dintre voluntarele care sunt înscrise în programul „Salvator din pasiune”. 

Valentina Paula Ioan și Denisa Râmniceanu au vorbit despre ceea ce înseamnă activitatea lor alături de pompierii vrânceni și au povestit cum au ales să facă acest pas.

Voluntarii nu au beneficii materiale, dar pentru ele acest aspect este prea puțin important. Tot ceea ce își doresc este să îi ajute pe cei aflați în nevoie.

Cele două voluntare au primit diplome din partea conducerii ISU Vrancea: Valentina Paula Ioan s-a remarcat ca fiind cea mai activă, în timp ce Denisa Râmniceanu este cea mai devotată.

Colonelul Flaviu Chiscop, inspectorul șef al ISU Vrancea, a vorbit despre programul de voluntariat care se desfășoară încă din 2016. Până acum, au fost finalizate la nivelul ISU Vrancea 6 serii de pregătire. Iar o parte dintre cei care au urmat cursurile au ales să se alăture pompierilor vrânceni.

Condițiile de recrutare în programul „Salvator din pasiune” sunt simple. Iar despre aceasta a vorbit mr. Florentin Duţă, coordonatorul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”. Însă cursurile sunt folositoare pentru oricine, pentru că aici se învață tehnici de acordare a primului ajutor.

Chiar dacă se instruiesc pentru a deveni voluntari, cei care se înscriu în program acționează întotdeauna sub îndrumarea unui specialist, a spus însă mr. Adrian Gavrilă, comandantul Detaşamentului de Pompieri Focşani. Acesta a detaliat și câteva dintre intervențiile la care au participat voluntarii vrânceni. 

Adauga comentariu