Foto/ Video: Viorica Dăncilă a mers pas cu pas în Vrancea: a început cu târgul de la Dumbrăveni și a încheiat turul la Mărășești, unde a plantat un stejar

Premierul Viorica Dăncilă a petrecut o mare parte din zi în Vrancea, într-un tur electoral. Dis de dimineață, a coborât din mașină în târgul de la Dumbrăveni, însă vizita a continuat la Focșani, iar mai apoi la Mărășești. La Focșani au fost trei puncte de interes: Catedrala, Piața Moldovei și Spitalul Județean. Exact în această ordine. În Focșani, Viorica Dăncilă a avut-o alături și pe Sorina Pintea, încă ministru al Sănătății.

Trebuie spus că atmosfera nu a fost una încordată, focșănenii nemulțumiți au rămas să comenteze pe la colțuri și în general nu au fost incidente. Înainte de a păși în catedrală a fost un incident izolat, „spălat” rapid de înfocatul admirator al doamnei Dăncilă, avocatul Victor „Didi” Băjenaru.La ieșirea din Catedrală, Viorica Dăncilă a spus - referitor la ceea ce se va întâmpla peste o săptămână - că este încrezătoare în susținerea poporului român. Însă cu toate acestea, a spus că a aprins o lumânare și pentru președintele Klaus Iohannis, „să îi dea Dumnezeu gândul cel bun să voteze Viorica Dăncilă”.
 

Premierul a fost primit cu urale și aplauze și în Piața Moldovei. A făcut ceva cumpărături, a insistat de fiecare dată să plătească, a făcut poze și a îmbrățișat electorat mai mult sau mai puțin pestriț. Au fost ceva discuții în piață, însă vom reveni asupra acestui subiect în zilele următoare.

La Spital, președintele CJ Vrancea a arătat audienței în ce salon a stat internat. Înainte de aceasta însă, a ținut să sublinieze că și dumnealui are un merit important legat de investițiile care s-au făcut în spital: „la ordinul domnului președinte Marian Oprișan”, a spus acesta, atunci când managerul Constantin Mîndrilă a enumerat cine a acordat sprijin pentru „schimbarea la față” a unității.

Viorica Dăncilă și Sorina Pintea au vizitat câteva dintre secțiile renovate recent, au mângâiat bătrâni bolnavi și au ținut în brațe bebeluși.

De la spital, întreg alaiul a pornit spre orașul Mărășești. Viorica Dăncilă a depus o coroană la Mausoleu Eroilor, alături de primarul „destoinic” al orașului. Vom reveni și asupra acestui subiect. Periplul nu s-a oprit însă aici.

În program a fost și premierea unui cuplu care a sărbătorit 50 de ani de căsătorie. Nu doar premierul le-a dat un cadou soților Gheorghiu, însă. La rândul lor, sărbătoriții i-au dăruit Vioricăi Dăncilă o icoană. 

Turul în forță s-a încheiat la margine de Mărășești, în Parcul Memoriei Naționale. Aici, Viorica Dăncilă a plantat un stejar, explicându-i-se totodată că parcul va dăinui dincolo de noi. Marian Oprișan nu a scăpat ocazia să sublinieze că stejarii cresc falnici, contrar a ceea ce s-a scris în presa potrivnică. 

Adauga comentariu