Foto/ Video: Seminarul pentru Prevenirea Infecțiilor reunește pentru două zile în Focșani specialiști din țară și din străinătate. Invitatul special este doctorița Diana Păun, din cadrul Administrației Prezidențiale

Timp de două zile, Focșaniul este gazda unui eveniment care va reuni o seamă de specialiști în domeniul medical. Aceștia vor participa la o serie de dezbateri cu tema Abordări actuale în prevenirea și controlul infecțiilor. Seminarul se desfășoară sub egida Asociației pentru prevenirea și controlul infecțiilor, al cărei președinte este medicul epidemiolog clujean Alexandru Coman. Prezentă la Seminarul pentru Prevenirea Infecțiilor este astăzi și doctorul Diana Păun, din cadrul Administrației Prezidențiale. Doctorul Păun este consilier de stat în cadrul Departamentului de Sănătate Publică. 

Suntem deja la a IV-a ediție, a devenit o tradiție SPIF-ul, Simpozionul pentru Prevenirea Infecțiilor Focșani. Participanții sunt din toată țara, speakerii sunt nu doar din țară, ci și din afara granițelor. Sunt prezente două doamne - Carole Hallam din Marea Britanie, și Debbie Xuereb din Malta - profesioniști în domeniul prevenirii și controlului infecțiilor. Tema din acest an se referă la abordări actuale în prevenirea și controlul infecțiilor. Vor fi dezbateri importante, ale unor tematici importante, atât la nivel național cât și internațional, precum rezistența antibacteriană la antibiotice, prevenirea și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale - infecțiile nazocomiale, și nu în ultimul rând, vaccinarea, care este intens discutată”, a explicat medicul Diana Stoica, specialist epidemiologie. 

În cadrul discuțiilor care se vor desfășura pe parcursul celor două zile se va aborda și problema vaccinării, situația din Vrancea urmând a fi expusă de doctorul Janina Lazăr, din cadrul DSP Vrancea.

Medicul Stoica a ținut să mulțumească conducerii Spitalului Județean Vrancea pentru implicare și susținere. Prezent la eveniment, Constantin Mândrilă - managerul unității, a vorbit despre importanța acestui simpozion și a ținut să subliniez cât de mult contează ca problemele din sistem, acolo unde există, să fie raportate și corectate.

Adauga comentariu