FOTO/ VIDEO: Secția de Obstretică Ginecologie a fost complet renovată și utilată. „Rămâne în sarcina echipei de conducere să lucreze și la atitudinea personalului. Sper că se va schimba radical modul în care sunt priviți și tratați pacienții”

Secția de Obstretică Ginecologie a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon Focșani” are o „față nouă”. Astăzi au fost finalizate oficial toate lucrările de reabilitare efectuate pe secție, care a fost mutată integral la etajul II. De acum actul medical se va desfășura la un singur loc față de condițiile din trecut, când o parte din saloane erau și la etajul III. Lucrările au durat aproximativ 2 luni, fiind schimbate geamurile, ușile, instalații electrice și sanitare, fiind adus totodată mobilier nou și aparatură de ultimă generație în valoare de sute de mii de euro. Mămicile au acum la dispoziție șase saloane și patru rezerve, în total secția având disponibile 45 de paturi.

„Eu îmi doresc ca mămicile să vină să vadă cum arată Secția de Obstretică Ginecologie. Pe lângă faptul că este curat, avem aparatură de ultimă generație, avem săli de nașteri de top, avem ecografe, avem tot ce înseamnă aparatură necesară. Avem și medici de excepție, care au venit nu de mult în Spitalul Județean. Avem și un post scos la concurs, pentru care s-a înscris un medic odobeștean, care e în ultimul an de rezidențiat. Am fost vizitați vineri de un cuplu - soț și soție - care vor veni și vor lucra pe Obstretică Ginecologie. Și la târgul de joburi de la Iași de sâmbătă s-au arătat foarte mulți medici interesați să vină la noi, inclusiv pe această specialitate, Obstretică Ginecologie”, a promis managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă.

Ioana Rodica Ifrim, medicul șef al Secției a asigurat că mămicile pot veni fără grijă să nască în spitalul județean și, la rândul său, a punctat că are o echipă bine pregătită și aparatură performantă.

Nu a mai rămas mare lucru de făcut, spun toți cei care lucrează pe secție. Însă directorul medical al spitalului, medicul Valentin Ochean, a atras atenția asupra atitudinii personalului. Medicul cardiolog a pus puncul pe „i”: un act medical corect nu înseamnă doar condiții de top. Pacienții trebuie tratați corect, iar personalul medical trebuie să lucreze intens asupra acestui aspect.

Adauga comentariu