Foto/ Video: Eminescu, atunci și acum. După omagiul de rigoare la bustul poetului, primarul a promis din nou că Piațeta Teatru va fi reabilitată. Tot „anul acesta”, ca și în 2019, numai că acum a fost atribuit contractul

Mihai Eminescu nu și-a serbat singur ziua la Focșani. La bustul său au poposit de dimineață grupuri de elevi, dar și oficialitățile orașului, pentru a-l omagia pe poetul național. Fiecare a venit cu o floare, după puteri, sau au fost recitate poezii. Înainte de prânz, a fost omagierea „oficială”, când au vorbit directorul Teatrului și primarul orașului.

Ca și anul trecut, Cristi Misăilă a adus în discuție lucrările de reabilitare ale piațetei unde este amplasat bustul poetului. În 2019, primarul spunea că proiectul este finalizat, și spera ca „anul acesta să începem și lucrările și să dăm o altă înfățișare acestui minunat loc de promenadă pentru toți focșănenii”. N-a fost să fie, dar anul acesta are o noutate: „S-a semnat contractul de reabilitare al acestei piațete și sperăm ca în primăvară să putem demara lucrările”.

Reabilitarea Piațetei Teatru este la pachet cu cea de la Milcov, iar contractul de reabilitare și modernizare a fost scos la licitație de patru ori anul trecut. Deși încă nu apare pe SEAP ca fiind încredințat, de contract s-a arătat interesată asocierea Sodaco SA (ofertant leader), Skyvista Invest SRL (ofertant), OPTIM SA (terț) și Arhitect Sudio CN (subcontractant). Lucrarea a fost estimată la 4.025.757,95 lei, din care - 2.319.090,31 lei reprezintă suma pentru piațeta unde stă Eminescu.

Adauga comentariu