Foto: Sărbătoare la „Sfântul Ierarh Nicolae”, biserică ridicată acum peste 80 de ani. Preotul din Garoafa a primit rangul onorific de sachelar

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Garoafa a fost în sărbătoare, slujba de ieri fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Credincioșii Parohiei au luat parte nu doar la slujbă, ci au fost martorii sfințirii picturii bisericii, care a fost restaurată în ultimii doi ani.  

Potrivit Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Garoafa a fost ridicată din temelie între anii 1927-1933. În satul Balta Raței, comuna Vânători, se află biserica filială, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, construită după Primul Război Mondial.

„Înaltpreasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în lăcașul de cult. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei. În semn de apreciere pentru lucrările realizate la sfântul lăcaș, părintele paroh Constantin-Ovidiu Chirilă a primit rangul onorific de sachelar”, a comunicat Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Adauga comentariu