Foto: Oamenii din Livada, comuna Mera, se plâng că au rămas fără singura sursă de apă potabilă. Primarul asigură că în sat sunt fântâni la tot pasul și că va cerceta, însă în urmă trimite subordonații să meargă la intimidare!

Așa arată apa pe care astăzi localnicii din satul Livada, comuna Mera, au scos-o din fântâna pe care o foloseau în fiecare zi. Aceștia spun că fântâna era singura sursă de apă, iar acum nu mai au de unde să își ia pentru băut sau pentru mâncare. Despre alte nevoi zilnice, cum ar fi spălatul, cu atât mai puțin. Însă ce s-a întâmplat cu apa din fântână rămâne un mister. Inițial am vorbit cu primarul comunei, actual social democrat, care ne-a asigurat că nu e nicio problemă, e belșug cu fântânile în Livada. A promis că se va interesa, pentru ca mai poi să aflăm că, după telefonul nostru, în comună s-a trecut la amenințări. Astfel, persoana care a făcut pozele care au ajuns la noi ar fi fost vizitată de oficiali ai comunei. Cum și de ce... în Mera e deodată silenzio stampa.

Sunt pe acolo fântâni amenajate de noi, primăria, pe domeniul public. Nu e una singură, fiecare se alimentează sau dă la animale. Fiecare are fântână proprie în curte. Nu poate fi o singură fântână. Una la Șandru jos, una dincolo... sunt vreo cinci fântâni pe domeniul public”, ne-a spus primarul Ion Sticlaru, iar câteva voci din fundal numărau ca în Caragiale... două la primărie, două la școala de fete... În final s-a ajuns la 8 fântâni în Livada!

Sticlaru ne-a asigurat și că va reveni cu un telefon pentru a lămuri exact ce se întâmplă cu apa din fântână. În schimb, ne-am trezit cu un telefon de-al altui angajat, iar primarul a sunat mai departe la persoana care făcuse pozele pentru a o avertiza că va veni un organ în control. Firește, domnul Sticlaru nu ne-a mai răspuns la telefon ca să lămurim care e treaba cu amenințările, există sau nu? În schimb, am rămas cu explicația unui angajat din primărie, care a avut amabilitatea să ne sune și să ne spună că mulți localnici din Livada sunt bețivi!

Și, chiar dacă nu am menționat cine exact ne-a trimis sesizarea, s-a știut din start că e vorba de o femeie, semn că telefoanele s-au înroșit în Mera imediat după discuția cu întâiul gospodar al comunei. Păi e frumos așa, domnule Sticlaru?

Nu îi ajunge ei apa... cine știe? Nu am primit nicio sesizare... în scris. Nu avem sistem de canalizare, avem proiect pe SEAP, dar mai ales acolo în zonă au fântâni. Ei au posibilitate la 2, 3 metri să sape pentru fântână, am făcut pe domeniul public și acum nu sunt mulțumiți că o folosește? Cine știe, oamenii de pe acolo le mai au cu șprițul, o parte din vecini pe acolo sau chiar ea, poate le are cu șprițul doamna care a reclamat. Doamnă, domn, nu știu care e pe acolo, sunt mai mulți. Noi am fost pe teren pe acolo tot timpul, fântâna e curățată, are acoperiș la ea, are făcut totul nou, e vopsită”, ne-a spus telefonic reprezentantul primăriei Mera. Deci câte fântâni erau?

Adauga comentariu