Fostul primar al Focșaniului, trimis în judecată de DNA. „Au căutat motive și le-au găsit. O golănie”, crede Bacinschi

Decebal Bacinschi, fost primar al municipiului reședință de județ și membru marcant al PSD, nu are o pensie prea liniștită. Retras din viața publică cu ceva timp înainte de alegerile din 2016, Bacinschi revine din nou pe „scenă”, însă ca inculpat. Acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru fapte din anii 2013 - 2014.

Nu am ce să comentez, ăsta este punctul lor de vedere, au căutat motive și le-au găsit. Din punctul meu de vedere, dosarul este fabricat. Au încadrat lucrarea unde trebuiau s-o încadreze, ca să spună că am încălcat legea, deși eu nu am încălcat-o, și că există un prejudiciu. Astea două lucruri au făcut. Asta în condițiile în care de câte ori le-am explicat ridicau din umeri și în condițiile în care totul era făcut corect și legal. Dacă ar fi să fac din nou, le-am spus, aș repeta procedura. Aia era procedura corectă. O golănie, pentru 30.000 de euro...”, a explicat fostul primar pentru Știri de Focșani. 

Procurorii anticorupție au comunicat oficial că se fac cercetări în cauză pe 22 februarie 2017. Acum, atât Bacinschi cât și Maria Cristina Costin - șef Serviciu Investiții, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, au fost trimiși în judecată. Aceasta va răspunde pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: în perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focșani, cu intenție, a atribuit în mod direct, către o firmă „agreată”, un contract privind obiectivul „Instalații de iluminat ornamental în Piața Unirii - Municipiul Focșani” și ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deși știa că prețul acestora este supraevaluat.

În ambele situații, edilul a acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă. În demersurile sale, edilul a beneficiat de ajutorul inculpatei Costin Maria-Cristina, care, în calitatea de șef Serviciu Investiții, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, a întocmit și avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv și ulterior pentru efectuarea plăților.

De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată. Primăria Municipiului Focșani a comunicat că nu se constituie, la acest moment, parte civilă în prezentul dosar penal. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați”, se arată în rechizitoriul DNA. 

 

Adauga comentariu