Fostul arhitect al județului a pierdut procesul cu Consiliul Județean. Instituția nu trebuie să îi plătească sporuri salariale

Consiliul Județean Vrancea a pierdut o bătălie cu fostul arhitect șef al județului, dar a câștigat războiul. După ce la fond instituția fusese obligată să îi plătească Danielei Olaru sporuri salariale pentru mai multe proiecte europene la care lucrase în 2016, la Curtea de Apel aceasta a pierdut tot. Daniela Olaru a fost arhitect șef până la începutul anului 2017, când raporturile de serviciu i-au fost suspendate ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru fapte de corupție. Aceasta este judecată împreună cu alți funcționari într-un dosar legat de modul în care a fost retrocedată o suprafaţă importantă de pădure.

Ieri, instanța de recurs a casat sentința de fond, iar în rejudecare a respins acțiunea ca nefondată, soluția fiind definitivă. În noiembrie anul trecut, fostul arhitect câștigase totuși o parte din ceea ce solicita de la Consiliul Județean Vrancea. „Admite în parte acțiunea. Obligă pârâții să plătească reclamantei sporurile cuvenite pentru anul 2016 conform situațiilor lunare referitoare la timpul efectiv alocat realizării următoarelor proiecte "Înființarea Centului de Terapii Recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare", "Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces" , "Înființare și dotare baze de salvamont S+P+E din comuna Nistorești și în comuna Păulesti și reabilitare baza salvamont Vila Rucăr din Soveja, jud Vrancea", sumele se vor actualiza cu indicele prețurilor de consum. Obligă pârâții să plătească reclamantei dobânda legală calculată de la data scadenței sumelor și până la plata efectivă. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privitor la refuzul nejustificat. Obligă pârâții către reclamantă la 50 de lei cheltuieli de judecată”, se arăta la acea dată în minuta Tribunalului Vrancea.

După ce raporturile de serviciu i-au fost suspendate ca urmare a implicării sale în dosarul intrumentat de DNA, Daniela Olaru a solicitat ca instanța să îi recunoască dreptul de a primi sporurile aferente muncii depuse în cadrul proiectelor implementate de CJ Vrancea. Arhitectul șef a fost cea care a condus echipele care au implementat proiectele respective, ultimele două nefiind însă finalizate la timp, motiv pentru care CJ Vrancea a pierdut fondurile europene alocate inițial.

Adauga comentariu