Fostul adjunct al ISU Maramureș, condamnat definitiv în cazul accidentului din Vrancea

Colonelul (rez) Eugen Nour, transformat din adjunct al ISU Maramureș în inculpat într-un dosar de vătămare corporală din culpă, a fost condamnat definitiv în cazul unui accident întâmplat în Vrancea. Ieri, Curtea Militară de Apel a menținut soluția Tribunalului Militar Iași, prin care militarul fusese condamnat la an și două luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.

Respinge ca nefondate apelurile declarate de partea civilă, partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra Asigurări S.A. – în faliment, prin lichidator judiciar, şi inculpatul colonel (rez) Nour Eugen împotriva Sentinţei penale din 20.04.2018 pronunţată de Tribunalul Militar Iaşi. Obligă apelantul inculpat colonel (rez) Nour Eugen la plata către stat a sumei de 1.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă”, se arată în hotarârea instanței.  

 

În dosar o singură parte vătămată s-a constituit parte civilă, iar potrivit soluției de la tribunal, asiguratorul trebuie să îi plătească 150.000 lei daune morale şi 15.000 daune materiale.

Fostul adjunct ISU Maramureș este acum un pensionar liniștit, dat fiind că a ieșit din sistem la scurt timp după producerea accidentului produs între Tișița și Focșani, în luna iulie 2015. Chiar înainte cu un an de a fi trimis în judecată, Nour a trecut în rezervă „cu drept de pensie și port al uniformei militare, prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. II/6307”. La acea dată, procurorii militari au reținut în rechizitoriu că Nour, aflat la volanul unui Volkwagen, „pe fondul oboselii, a pătruns pe contrasens, unde a acroșat o semiremorcă tractată de un auto DAF. În urma impactului, autoturismul și-a continuat deplasarea și a lovit frontal o autoutilitară condusă pe sensul Focșani-Tișița, rezultând rănirea gravă a două pasagere din autoutilitară și rănirea ușoara a unei pasagere din același autovehicul”.

 

Adauga comentariu