Fost procuror în Vrancea, pe lista candidaților la concursul pentru numirea în funcție la DNA

15 magistrați doresc să participe la concursul pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, printre aceștia fiind și un fost procuror de la noi din județ. La concursul anunțat sunt vacante 10 posturi la structura centrală - unul în cadrul Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni de corupție săvârșite de militari, plus alte 21 în structurile teritoriale ale DNA, unul dintre acestea fiind la Galați.

Concursul constă într-un interviu și o probă în cadrul căreia se vor evalua cinci rechizitorii sau alte acte profesionale alese aleatoriu, considerate relevante de candidați, din ultimii 5 ani de activitate.

Lucian Ovidiu Rău are poate una dintre cele mai „agitate” cariere în acest domeniu, de 15 ani soluționând dosare la mai multe unități de parchet. Procurorul Lucian Ovidiu Rău, originar din Tecuci, a fost numit în funcție în 2004 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești. Ulterior, câțiva ani, a fost prim procuror al acestei unități, iar în 2013 a vrut un post de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

În 2014 era delegat de la PT Vrancea ca prim la PJ Liești, an în care a sustinut concursul pentru un post la PCA Constanța. A trecut cu bine peste probele de concurs, cu o nota finală de peste 9.00, însă a cerut să plece la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. De aici au început delegările la DNA. În prezent, acesta este la a doua delegare la Structura Galați a DNA, delegare care este valabilă până în iunie anul acesta. 

Adauga comentariu