A fost încredințat contractul pentru reabilitarea viitorului sediu al Direcției de Dezvoltare. Cum arată acum imobilul în interior

Numai câțiva ani va mai dura până când angajații Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Focșani se vor muta într-un sediu propriu, dat fiind că a fost finalizată procedura de licitație privind lucrările de reparații capitale a imobilui de pe Comisia Centrală 80A. În urma licitației, cât s-a oferit pentru lucrare atât va și costa - 1.877.632 lei, bani care vin din fonduri bugetare. Nu s-a încumetat o singură societate să execute amplele lucrări, ci au pus umărul pentru a câștiga licitația patru firme: Emilaseb Construct SRL (leader), Globexterra (ofertant), Nectaria Proiect (subcontractant cu 46.77%) și Instalserv Vest (subcontractant cu 10.92%).

Lucrarea într-adevăr presupune reparații capitale și reabilitarea racordurilor la utilități. „Durata contractului serviciilor de proiectare – 30 zile proiectare +15 zile verificarea proiectului de către beneficiar, durata contractului asistență tehnică din partea proiectantului - 12 luni de la data emiterii Ordinului de începere a contractului de lucrări, durata de execuție a obiectivului de investitții - 12 luni. Durata totală a contractului - 13 luni și 15 zile de la emiterea Ordinului de începere.(410 zile)”, se arată în caietul de sarcini.

După cum se arată în aceeași sursă, clădirea este destul de veche. Nu e o ruină, dar nici nu arată grozav.

Primăria Focșani nu e la prima cheltuială pentru acest imobil. În urmă cu doi ani, municipalitatea lua la un preț de „chilipir” clădirea, după o întreagă tevatură în Consiliul Local. Într-adevăr, prețul final de 1.040.000 lei, plătit în noiembrie 2017, era mai mic decât suma pe care și-o permitea primăria - 1.202.000 lei.


Adauga comentariu