A fost depusă documentația pentru alimentarea cu gaze a Cartierului Mândrești. Când își vor vedea localnicii visul cu ochii?

Localnicii din Mândrești ar putea intra și ei în rândul civilizației. Alimentarea cu gaze a cartierului care până la urmă face parte din municipiul reședință de județ a fost în ultimii ani un fel de monedă de schimb. De fiecare dată localnicii au fost asigurați că vor avea acces la rețeaua de gaze, însă greu s-a concretizat ceva. Alimentarea cu gaze naturale a Mândreștiului a fost nu de puține ori un punct fierbinte și în Consiliul Local Focșani, unde în câteva rânduri localnicii chiar au venit cu jalba în proțap. Cât mai durează? Era greu de spus și nici acum nu se poate da un termen concret.

Astăzi, la Distrigaz a ajuns documentația pentru conducta de gaze care ar urma să alimenteze Cartierul Mândrești, după ce în prealabil a fost întocmit un studiu de fezabilitate și a fost obținut un aviz de la ANRE. Mai departe, ar trebui calculate costuri și împărțite între municipalitate și Distrigaz, iar abia apoi se vor efectua lucrările propriu zise. Cel mai probabil, ponderea majoritară a investiției va cădea în sarcina Primăriei Focșani.

„A fost efectuat un studiu de fezabilitate și am primit avizul de la ANRE, care au stat la baza documentației pe care am depus-o azi la Distrigaz. Distrigaz va face calculele privind costul final al investiției și ne vor comunica cât suportă ei și cât va suporta primăria. După ce avem această cifră, vom trece prin Consiliul Local un proiect prin care aprobăm partea noastră de finanțare”, ne-a spus primarul Cristi Valentin Misăilă. 

Concluzia este că va mai dura o perioadă până când localnicii din Mândrești vor renunța la butelie. E nevoie de hârtii, voturi și bani, dar măcar după aproape 20 de ani cineva de la Distrigaz a auzit de Mândrești. 
 

Sursa Foto: InVrancea

 

 

Adauga comentariu