Focșaniul, oraș sigur! Copii atacați ziua în amiaza mare în Parcul Bălcescu

Pare că nici în parc copiii noștri nu mai sunt în siguranță. Ieri, în plină zi, cinci puștani din Focșani erau la joacă în Parcul Bălcescu, când au fost atacați de niște tineri de etnie romă, care își doreau neapărat telefoanele lor. Copiii, care aveau cel mult 12 ani, au cerut ajutorul unui adult care se afla în apropiere. După cum spune acesta, nu a apucat să facă poze agresorilor, deoarece erau de vârste apropiate și a avut inițial impresia că toți se joacă împreună. Vrânceanul Silviu Cîmpianu a sunat la 112, iar la fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmi. Din ce povestește acesta, jandarmii veniți la fața locului ar fi avut o atitudine nepotrivită: le-au vorbit urât puștilor care și așa erau speriați de ceea ce tocmai era să li se întâmple și s-au arătat deranjați de faptul că sunt pozați.

„Un grup de copii de 11-12 ani au fost atacați în Parcul Bălcescu de un grup de hoți! Hoții, în număr de 4, au încercat să le fure copiilor două telefoane mobile și o trotinetă, însă starea de spirit a copiilor și faptul că au ripostat, a făcut ca hoții, adolescenți la rândul lor, să o ia la fugă în momentul în care unul dintre copii a venit la mine și a strigat printre lacrimi „Ajutați-ne, vor să ne fure!”.

În timp ce făptașii s-au făcut nevăzuți pe biciclete, am apelat la 112, în zonă trimițându-se un echipaj de Jandarmi. Din cele relatate de către copii, infractorii ar fi niște recidiviști din zonă, unii cunoscuți. În final aș dori să-i recomand domnului jandarm să-și adapteze modul de a conversa potrivit unor copii speriați ce au fost victimele unei tentative de jaf, iar în al 2-lea rând, am voie să fotografiez un organ al statului, în spațiul public, în timpul exercitării misiunii!”, scrie Silviu Cîmpianu pe Facebook

Acesta ne-a povestit că unii dintre copiii de aseară îi cunosc pe atacatori, care au obiceiul să dea târcoale și școlilor. Din ce i-a spus unul dintre copii, aceștia umblă cu un cuțit în buzunar pentru a-și intimida potențialele victime.

Adauga comentariu