Focșaniul, la un pas de Poltergeist. Consilierii locali, chemați să certifice PUZ-ul construirii ANL-urilor din Calea Munteniei, pe locul unde se dorea un cimitir

Totul e în regulă în ceea ce privește amplasarea ANL-urilor pe Calea Munteniei, conform PUZ-ului întocmit de firma soțului fostului arhitect șef al județului. Documentul, pus la dispoziția publicului focșănean luna trecută, a trecut cu bine și nu a existat niciun incident privind informarea și consultarea publicului din punct de vedere al observațiilor, recomandărilor sau sugestiilor. Toată lumea și-a ținut respirația și a așteptat să treacă PUZ-ul, iar acum consilierii locali focșăneni discută în extraordinara de marți Raportul Consultării și Informării Publicului privind documentația PUZ și aprobarea PUZ „Construire locuințe colective pentru tineri în regim de închiriere”, generat de imobilele amplasate în Focșani, pe Calea Munteniei 57.

În spate există un aviz favorabil de la Comisia Tehnică, emis în martie și pe teren nu vor fi doar locuințe, nu. Potrivit actelor, peste 10.000 de mp vor fi o oază de verdeață și relaxare. Cât nu are și nu a avut Focșaniul vreodată va fi pus la punct în apropierea AN-urilor de pe Munteniei. Care ANL-uri, ați ghicit, sunt - mai bine spus vor fi amplasate - lângă spital. Niciuna din investiții nu e foarte concretă, dar pentru ANL-uri avem PUZ-ul semnat de Arhiplus, arhitect urbanist Dimitrie Olaru. Iar dacă proiectul va trece, vor urma alți pași: documentații, studii și obținere de avize - conform recomandărilor arhitectului.

În acte se precizează că „acest teritoriu se încadrează la UTR 14 subzona GC.c 14 propus pentru gospodărie comunală, cimitire. Derogarea propusă de prezentul PUZ, față de reglementările PUG aprobat al Municipiului Focșani, va fi aceea de schimbarea subzonei funcționale în zonă de locuințe colective P+3- maxim 4E și funcțiuni complementare propuse”. Cimitirul trebuia să se construiască prin 2009 dar proiectul a picat - din fericire pentru tinerii care așteaptă o locuință, și așa nu există riscul ca o mândrețe de blocuri noi nouțe să ajungă ca în cunoscutul film Poltergeist.

Ei, conform PUZ, pe teren au și fost delimitate câteva zone: pe lângă ANL-uri se doresc spații pentru comerț și diverse servicii, o grădiniță (un pic peste 1.000 mp), dar și spații verzi, parc șamd, pe o suprafață de peste 10.000 mp. Practic, locuințele vor fi construite pe 8.622 mp: 140 unități în parteneriat cu CL și ANL, iar alte 28 cu Ministerul Dezvoltării prin CJ Vrancea și CL Focșani. „Pentru o bună utilizare a funcțiunii propuse se vor realiza parcări, platforme gospodărești, alei pietonale și spații verzi plantate, adiacent tronsoanelor de locuințe propuse”, se mai arată în acte. Locuințe care vor fi clasicele garsoniere, dar și apartamente cu una și două camere... Chiar, ce se mai aude cu cheile de la locuințele pentru tineri din Brăilei?

Adauga comentariu