Focșani NU ESTE „oraș scrumieră”: focșănenii sunt provocați să contribuie mâine la curățarea orașului

Focșăneanul care a venit cu ideea de a imprima mesaje de atenționare pe trecerile de pietoni din municipiu vine cu o altă inițiativă benefică orașului. Mâine la ora 18:00, focșănenii sunt așteptați în Piața Unirii pentru o acțiune de igienizare a zonei centrale a orașului: „Focșani NU ESTE "oraș scrumieră"!”.

Joi, 12 septembrie, ne strângem în Piața Unirii din Focșani, la o acțiune de strâns chiștoace! Adunarea de face la ora 18.00 în fața intrării /scărilor Primăriei Focșani! Ne împărțim în echipe și strângem chiștoace timp de o oră, fiecare cât poate! Suportul logistic (mănuși chirurgicale și saci de gunoi /bidoane) va fi pus la dispoziție la fața locului! Vă aștept!”, scrie Nelu-Năstase Surăianu.

Evenimentul inițiat de Nelu-Năstase Surăianu a fost pregătit din timp, iar focșăneanul a fost cel care a început prin a da un exemplu de ceea ce poate face pentru oraș, simplu și rapid. În urmă cu câteva săptămâni, acesta a început să strângă chiștoacele de țigară aruncate la voia întâmplării prin oraș, iar mai apoi a lansat provocarea mai departe, pe Facebook.

Așa se face că, de la o persoană care a făcut acest lucru aparent banal, s-a ajuns ca din ce în ce mai multe persoană să le atragă și pe altele în acțiune. Fiecare a umplut o sticlă/ un pahar de plastic de 500 ml cu chiștoacele adunate de prin oraș, iar mai apoi au postat poză cu mesajul #FocsaniNUESTEorasscrumiera, provocând alți prieteni.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu