Focșăneanul Vasile Tătaru a prezentat garanții în fața instanței și a obținut o soluție favorabilă în dosarul penal

Vasile Tătaru nu mai are nicio măsură restrictivă în dosarul în care este judecat pentru favorizarea infractorului, anume că l-a adăpostit pe un interlop brăilean căutat de poliție pentru agresarea unor baschetbaliști americani. Reținut inițial pentru 24 de ore, focșăneanul a scăpat de arest preventiv după ce Tribunalul Brăila considera că acesta nu este un pericol și poate fi cercetat sub control judiciar. Se întâmpla în decembrie anul trecut, iar de atunci măsura a fost prelungită periodic. Însă vineri, Curtea de Apel Galați a considerat că nici măsura controlului judiciar nu se mai impune.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Mocanu Georgel, Fătăligă Nicuşor, Niculae Daniel Vasile şi Tătaru Vasile. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 02.09.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a5, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Mocanu Georgel, Fătăligă Nicuşor, Niculae Daniel Vasile şi Tătaru Vasile şi în rejudecare:... revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă şi menţinută prin încheierea de şedinţă contestată, faţă de inculpaţii Mocanu Georgel, Fătăligă Nicuşor, Niculae Daniel Vasile şi Tătaru Vasile. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii de şedinţă contestate. Definitivă”, se arată în hotărâre.

Această soluție modifică o încheiere a Tribunalului Brăila, prin care inculpaților li se prelungiseră mandatele. În ceea ce îl privește pe Vasile Tătaru, instanța constatase în urmă cu două săptămâni „legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Tătaru Vasile, rechizitoriul emis la data de 22.02.2019 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila în cauza înregistrată la aceeastă unitate de parchet sub nr. 1026/P/2018 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a infractorului. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Tătaru Vasile prin Ordonanța nr. 1026/P/2018 din 06.12.2018 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila pentru perioada 02 septembrie 2019-31 octombrie 2019 inclusiv. Impune respectarea în continuare a măsurilor stabilite în sarcina inculpatului prin această ordonanţă respectiv: 1. să se prezinte la instanţele de judecată ori de câte ori este chemat; 2. să informeze de îndată instanţele de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; 3. să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Vrancea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; 4. să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; 5. să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; 6. să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu persoanele vătămate Bowie JR Darrell Steven și Mc Claim Joseph WanteeEkow, cu inculpații Husein Daniel Gabriel, Bulza Valentin Cătălin, Mocanu Georgel, Matei Valentin, Dobraniș Valentin, Fătăligă Nicușor, Popa Florian şi Niculae Daniel Vasile, şi cu martorii Crăciun Diana, Gheţu Cristina Andreea, Keyes Joshua Aaron, Johnson ShaquilleJerrod, Niculae Daniel Vasile, Popa Florian, Fătăligă Nicușor, Șerban Lucian, Dobre Săndel, Vajeiac Mihail, Tihanov Sergiu Ionuţ şi Fodor Giorgiana. Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar va fi realizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila-Biroul Supraveghere Judiciară”.

Aceasta înseamnă că, odată cu soluția CA Galați, au ridicate implicit toate restricțiile de mai sus.

Dosarul are ca obiect un incident din septembrie 2018, în urma căruia doi sportivi americani, de culoare, au fost înjunghiați. Deși nu a participat la incidentul din clubul din Brăila, Vasile Tătaru a devenit inculpat după ce l-a adăpostit în casa sa pe principalul inculpat, Daniel Gabriel Husein „Dasaev”, cel care i-a agresat pe baschetbaliștii americani veniți să joace la Cuza Sport din Brăila.

Adauga comentariu