Focșănean condamnat pentru trafic de droguri, trimis să ajute la Căminul de bătrâni și la Adăpostul de noapte. Cât a câștigat acesta din „afacerea” cu cannabis

Un focșănean trimis în judecată în toamna anului trecut pentru trafic de droguri a fost condamnat astăzi. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, nu a recunoscut nimic despre „afacerea” sa, cu toate că în spatele trimiterii sale în judecată au stat un flagrant și percheziții, ocazii cu care s-a descoperit și o anumită cantitate de cannabis. DIICOT comunica la acea dată că acesta se ocupa de traficul de droguri din 2013.

Pe lângă condamnarea de astăzi, instanța a dispus și ca de la inculpat să fie confiscată „suma de 160.000 lei obținută din activitatea de trafic de droguri”, dar și menținerea sechestrului „asigurator instituit prin Ordonanța din 18.10.2018 pe sumele de bani prezente și viitoare în toate conturile deschise ...pe numele Niță Ștefan”.

Condamnă pe inculpatul Niță Ștefan ...la o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare și 20 de zile închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 lit.a și b Cod penal, pedeapsă complementară ce se va executa de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.66 al.1 lit. a şi b Cod penal ca pedeapsă accesorie. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare de 2 ani. ...impune inculpatului obligația să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. ...pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Focșani – Căminul de Persoane Vârstnice și Adăpostul de Zi și Noapte ,Crucea roșie”, se arată în sentință. Totodată, instanța a dispus „confiscarea în vederea distrugerii cu păstrarea de contraprobe” a întregii cantități de cannabis precum și confiscarea unor telefoane Samsung și ALLVIEW, a cântarelor și grinderelor folosite în „afacere”.

Adauga comentariu