Florin Jan Vasilache, consilierul de bază al ministrului Agriculturii, își prezintă diplomele. Uită însă să spună cum a aflat ministrul de existența sa și din ce venituri a trăit până în urmă cu câteva luni

Domnul Florin Jan Vasilache, finul de cununie al ministrului Ion Ștefan și cea mai nouă achiziție a ministrului Agriculturii - pe post de sfătuitor de încredere - a ținut să iasă în față cu câteva „simple precizări” (exprimarea nu e a dumnealui, e a fostului ministru al Justiției, un vrâncean de altfel bine pregătit, dar mai puțin bine intenționat). Ei, azi noapte, domnul Vasilache, trist că am scris despre domnia sa, că „știrile false persistă” și l-am acuzat pe nedrept că e finul lui nașu, că nu a avut un job remunerat până în vară și că a fost angajat cu ochii închiși la minister, a strecurat câteva comentarii pe pagina de Facebook a ziarului nostru.

E dreptul dumnealui, nimic de zis. La fel de drept e că nici nu am crezut vreun moment că nu ar fi medic veterinar pe bune sau că și-ar fi obținut diplomele cu mici atenții. Chiar și așa, dumnealui a postat pe Facebook CV-ul, corespondența și diplomele sale, ca dovadă. Nu ne putem aștepta ca toată lumea să citească acele comentarii și nici nu am dori ca informația să rămână doar într-un cerc restrâns, așa că revenim. Domnul Vasilache are studii, să nu credeți altceva. Consilierul P.E.R.S.O.N.A.L. al ministrului Agriculturii, plătit nu din buzunarul demnitarului, ci din banii noștri, ai tuturor, este medic veterinar chirurg și, de acum înainte, va face un soi de slalom între minister și universitate, unde s-a înscris la doctorat.

,

Am fi dorit să știm exact cum a aflat domnul ministru de la Agricultură că în Focșani trăiește un tânăr competent, cu studii și experiență în afară. Experiență care deducem noi că s-a limitat la activitate de voluntariat (ceea ce e într-adevăr remarcabil), dat fiind că nimic nu s-a tradus și prin niște venituri amintite în declarația de avere. Și am mai fi dorit să știm exact de ce domnul Vasilache pare în acest moment a fi unicul tânăr român atât de competent încât să ajungă într-un post la minister. Nu are nicio legătură cu nașul și lipitul de afișe, nu? Aham, sigur.

Nu se punea problema că domnul Vasilache ar fi un tânăr cu studii medii. Dar în familie asta s-a înțeles, dovadă că și doamna Vasilache a sărit la jugulară. Ce vrea doamna Vasilache? Doamna Vasilache vrea să afle ce competențe am eu.

De la început pot să vă spun adevărul, doamnă Vasilache. Sunt pesedistă. Dacă scriu împotriva USR, PNL, PMP și ce partide or mai fi, sunt pesedistă. La fel cum am fost penelistă, useristă, pemepistă sau ce partide or mai fi, atunci când scriam împotriva PSD. Cam asta e mentalitatea, nu înseamnă că gândiți altfel, chiar dacă dumneavoastră și soțul dumneavoastră sunteți tineri care „au o anumită pregătire ...absolvenți la zi ai unor universități prestigioase, de stat, ... (cu) oportunitatea de a performa în afara țării”, dar care și-au „dorit ca prin efortul nostru să putem contribui la clădirea unei Românii normale, unde în viitor toți tinerii valoroși să nu fie nevoiți să-și părăsească țara” (citat din soțul dumneavoastră). Chiar ar fi fost culmea ca o tânără soție să nu îi sară în apărarea soțului, zău așa.

Știu că e nițică confuzie uneori, doamnă Vasilache. Trebuie să știți că eu nu îmi dau cu părerea, ci scriu articole. Doamna Vasilache, sunt jurnalist de vreo 15, 16 ani. Vă mai amintiți dumneavoastră ce făceați acum 15, 16 ani și ce părere aveați despre viața politică a județului? Eu pot spune că și pe atunci, Vrancea și Focșaniul erau conduse de o majoritate roșie. Faptul că acum majoritatea galbenă de la centru se împăunează cu rezultatele de la europarlamentare și prezidențiale la doi pași de mine mă încântă prea puțin. Mai ales că lucrurile nu se schimbă. Nu în bine, nu așa. Mentalitatea, din păcate, e aceeași: pleacă ai voștri, vin ai noștri. Cine nu e cu noi, e împotriva noastră. Și nici nu se pune problema ca atunci când cineva semnalează ceva, acest „ceva” să fie un punct în care să te întrebi cât de clară e realitatea pe care o vezi tu și „famiglia” ta.

Și e trist că suntem exact acolo unde eram și până să vină România Normală peste noi, buluc.

Adauga comentariu