Finanțele Publice Vrancea nu sunt interesate de prestatorii de servicii la nunți!

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a răspuns sec și fără echivoc la solicitarea noastră de a afla ce și cum se va proceda cu formularele adresate cuplurilor care se căsătoresc. Fiți pe pace, la noi nu se întâmplă încă nimic, fiecare este liber să-și cheltuiască banii din noaptea nunții cum crede mai bine. Deocamdată, inspectorii noștri fiscali au alte probleme mai importante de făcut decât să se joace de-a Eliot Ness.


Vestea că ANAF va lua la scărmănat banii pe care însurățeii îi vor cheltui la nuntă a creat agitație atât în rândul celor care își unesc destinele cât și în sfera întreprinzătorilor ce trăiesc din astfel de evenimente. Ne referim aici la cei care închiriază săli, la patronii restaurantelor ori firmelor care organizează nunți, la formațiile care-și câștigă pâinea „concertând” la diverse maritagii și, nu în ultimul rând, la meseriașii care imortalizează video și foto pecetluirea veselă a căsniciilor.


Practic, așa cum s-a discutat în spațiul public, nu sunt vizate atât fericitele cupluri, cât aceia pe care i-am pomenit mai sus. Acolo este punctul nevralgic, întrucât mulți dintre cei care-și oferă serviciile pentru filmări preferă să o facă la negru, fără să contribuie în mod conștiincios la bugetul de stat, așa cum procedează, de altfel, și formațiile de cântăcoiși.


Un gând răzleț a străbătut mintea încruntată a vreunui funcționar și iată că s-a născut o nouă posibilitate ca statul să mai ciugulească ceva de pe unde poate. Sub asaltul presiunilor mediatice, ANAF a început să dea înapoi ca racul, mai ales că inspectorii din teritoriu au arătat că sunt neputincioși în fața aplicării năstrușnicei prevederi.


Ba, mai mult, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, sare la gâtul ANAF. „Este o imbecilitate a celor de la ANAF chiar dacă este în lege. Dacă legea spune că trebuie să faci acest lucru, trebuia să îl faci încă din 2013, ca să fi proactiv să spui domnule de azi înainte toți cei care au de gând să se căsătorească prin cununie civilă trebuie să declare, ca omul să știe. Asta ar trebui să fie abordare corectă a ANAF-ului”, a declarat Teodorovici pentru DCNews.

 

Adauga comentariu