Fiii satului vor fi hrăniți la Zilele comunei Vulturu de o firmă care nu are bani să își hrănească proprii angajați. 15.000 de lei dați din pix unei societăți cu profit pe minus și cu datorii mai mari decât cifra de afaceri!

Locuitorii comunei Vulturu sunt invitați cu mic cu mare la zilele comunei, pe 19 august. Un pic mai este, drept pentru care primăria s-a pregătit cu simț de răspundere: a încredințat direct un contract de catering unei societăți din Cotești, aflate cu un picior în groapă. SC ALECRILAVI SRL nu are nici de unele. Nu are profit, iar de doi ani nu are niciun angajat cu carte de muncă. Are însă în schimb datorii mai mari decât cifra de afaceri și tot girul Primăriei Vulturu de a pregăti 300 de porții de mâncare, pentru 15.000 de lei, fără TVA. Cum le va pregăti și cu ce oameni, rămâne de văzut, chiar dacă asigură că are „personal calificat”. Important e să ia banii!

Ca o comparație, mâncarea pentru cei 300 de potențiali participanți la zilele comunei costă o idee mai puțin decât petrecerea propriu-zisă. Luna trecută, aceeași comună a dat 11.000 de lei pentru 100 de minute de cântare pe scena din Piața Agroalimentară cu ocazia Zilelor comunei. Tot în Piața Agroalimentară se va servi și masa, sau cel puțin asta se arată în licitație: „Locația: Comuna Vulturu, Județul Vrancea, Căminul Cultural Vulturu, Piața Agroalimentară Vulturu. Autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a nu achiziționa întreaga cantitate de servicii (prestații) contractată sau de a diminua cantitățile de servicii (prestațiile), respectiv meniurile în raport de numărul participanților și/sau invitaților care vor fi prezenți la manifestările prilejuite de organizarea evenimentului anual Zilele Comunei Vulturu - întâlnire cu fii satului”.

Menționăm că unul dintre fii satului cu care se mândrește comunitatea din Vulturu este nimeni altul decât ministrul Justiției, Tudorel Toader. Atât domnia sa, cât și ceilalți fii vor fi așteptați la un adevărat festin: brânză burduf cu mămăliguță; sarmale cu mămăliguță; tochitură porc; ceafă de porc cu salată de varză; pulpă dezosată de pui cu cartofi prăjiți. După cum spuneam, SC ALECRILAVI SRL, deși fără niciun angajat în 2017, va pregăti și transporta hrana pentru toți cei 300 de invitați „care vor fi prezenți la manifestările prilejuite de organizarea evenimentului anual”. Primăria Vulturu s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate: „produsele trebuie să îndeplinească condițiile de calitate solicitate conform specificațiilor tehnice prezentate, precum și normelor legale în materie în vigoare și normelor sanitar – veterinare cu privire la calitate, compoziție, caracteristici. Prestatorul este pe deplin responsabil pentru prestarea serviciilor în conformitate cu prevederile legale și cu necesarul transmis de către autoritatea contractantă.Totodată este răspunzator atât pentru siguranța tuturor operațiunilor și metodelor de preparare utilizate, cât și de calificarea personalului folosit pe durata prestării serviciilor. Prestatorul are obligația de a lua toate măsurile necesare pentru evitarea oricărui fel de accident, epidemie, sau altele asemenea acesta fiind direct răspunzător pentru asigurarea hranei în condiții de siguranță cu privire la sănătatea beneficiarilor”.

Fiecare meniu costă 50 de lei, în condițiile în care firma care a luat banii, în mărinimia sa, a mai scăzut din preț, fixat inițial la 60 lei/persoană.  

 

Adauga comentariu