Fiecare magistrat din cadrul Judecătoriei Focșani a soluționat peste 1.000 de dosare într-un an. Numărul de dosare de pe rolul instanței este cel mai mare din ultimii șase ani

Anul 2018 a fost unul încărcat pentru magistrații din cadrul Judecătoriei Focșani, unde a fost contabilizat cel mai mare număr de dosare din ultimii șase ani: aici au fost rulate 28.083 dosare - 15.395 civile şi 4.736 penale. Cea mai mare parte a acestor cauze au reprezentat-o dosarele nou înregistrate, doar 7.952 dosare (7.080 civile şi 872 penale) fiind stocul existent la începutul anului 2018.

Anul trecut au fost modificări semnificative și în ceea ce privește numărul de judecători definitivi din cadrul Judecătoriei Focșani. Șase judecători au plecat la instanțele superioare, doi judecători se află în concediu pentru creșterea copilului, iar un alt judecător cu vechime s-a pensionat.

În prezent, din cei 24 judecători care își desfășoară efectiv activitatea, 6 judecători sunt stagiari (2 judecători care urmează să susțină examenul de definitivat la începutul anului 2019, iar 4 judecători și-au început activitatea la începutul anului 2019). În cadrul Secției civile își desfășoară activitatea, în prezent, 18 judecători, din care 5 judecători stagiari (2 care urmează să susțină examenul de definitivat la începutul anului 2019 și 3 care și-au început activitatea la începutul anului 2019). În cadrul Secției penale își desfășoară activitatea, în prezent, 5 judecători, din care un judecător stagiar care și-a început activitatea la începutul anului 2019”, se arată în raportul de activitate al Judecătoriei Focșani.

În aceste condiții, încărcătura pe fiecare judecător a fost în medie 1.350,1 dosare, iar încărcătura pe fiecare grefier a fost în medie de 968 dosare, „cu mult peste mediile de 667 dosare și, respectiv de 331 dosare, stabilite prin Programul pentru stabilirea volumului optim de muncă şi asigurarea calităţii activităţii în instanţe, pentru grefieri”.

Cele mai multe dosare i-au încărcat pe judecătorii Secției civile, numărul fiind în creștere față de anul anterior. De altfel, la mai toate secțiile au fost contabilizat dosare mai multe, excepție fiind cele privind litigiile cu profesioniștii.

Adauga comentariu