Fetele de la „Orizontul” Țifești vor juca în Cupa Mărțișorului din Republica Moldova!

Singurul club din Vrancea care are o echipă de fotbal formată exclusiv din fete este „Orizontul” Țifești. În acest week-end ele vor participa la o competiție ce va avea loc la Cahul, în Republica Moldova, respectiv Cupa Mărțișorului. Majoritatea fetelor noastre fac parte din selecționata județului Vrancea, echipă care a obținut anul trecut, în toamnă, locul 6 în cadrul Turneului fotbal și feminitate.

Clubul „Orizont” trăiește din sponsorizări și din sprijinul pe care primăria îl acordă cu orice prilej căci, până la urmă, în Vrancea există o singură reprezentativă de fete la fotbal și aceea se află în Țifești.

„Clubul trăiește din sponsorizări și din sprijinul nostru. Să știți că aportul cel mai mare îl au profesorii de sport, ei au venit cu inițiativa și au descoperit tinerele acestea talentate. Eu nu pot să fac decât să pun umărul și să sprijin această inițiativă care, după cum se vede, dă roade. Mă bucur, e o mândrie pentru localitatea noastră că se întâmplă astfel de lucru”, ne-a spus primarul Gabriel Postolache.

Clubul „Orizont” s-a născut în anul 2002 prin efortul profesorilor de sport Gabriel Sibechi și Paul Cioran. Tot atunci, cei doi s-au hotărât să formeze, pe lângă echipa de fotbal formată din băieți șio echipă de fete. Planul a fost pus în aplicare cu succes, mullte dintre jucătoare venind de la echipa de handbal. Așa se face că fotbalistele din Țifești stau bine și pe semicerc!

Trebuie să recunoaștem meritul celor doi antrenori care au obținut până acum rezultate mai mult decât notabile cu reprezentativa de fete. „Noi, când am făcut clubul în 2012 ne-am bazat pe handbal și pe fotbal, atât cât ne permite programul școlar. Aceste fete pe care le avem la fotbal, sunt venite de la handbal. Am mers cu ele la cupa satelor, unde am câștigat locul I ș reprezentem județul Vrancea la competiția zonală de profil”, ne-a explicat unul din antrenorii echipei, profesorul Gabriel Sibechi.

 

 

 

Adauga comentariu