Ferma de capre LactoRam, afacerea a doi soți din Muncelu, sursă de produse sută la sută naturale

Marius și Alexandra Cazacu sunt doi tineri, soț și soție, care au pornit o afacere micuță în urmă cu un an, iar acum au ajuns să aibă un real succes pe piață. Ferma de capre LactoRam din Muncelu, localitatea Străoane, oferă lactate de capră 100% naturale: telemea, caș proaspăt, urdă, brânză frământată din lapte prins și lapte dulce cu diferite condimente, precum și lapte proaspăt crud. Povestea afacerii din Muncelu a fost subiectul unui articol publicat în Lumea satului, unde cei doi povestesc începuturile LactoRam.

Soții Cazacu au pornit ferma cu 5.000 de euro, „bună parte din aceștia împrumutați” și 60 de capre din rasa Carpatina. „La o fermă de capre mă gândesc încă dinainte de a termina Facultatea de Zootehnie, datorită potențialului economic ridicat și valorii nutritive a produselor din lapte de capră. Zona in care am ales să creștem căprițele este o zonă care se pretează foarte bine acestor animale, dar și care se află în vecinătatea terenurilor pe care cultivăm hrana necesară caprițelor noastre”, ne-a explicat Marius Cazacu. Acum, LactoRam are în jur de 125 de capre Carpatina - 100 pentru lapte, 3 țapi Carpatini cu certificate de origine, iar restul tineret - iar pe viitor își propun să crească efectivul de capre la 250, dar și își deschidă o făbricuță de preparare a brânzeturilor.

,

În luna ianuarie a anului 2018 ne-am hotărât să pornim pe acest drum, astfel încât într-o săptămână am cumpărat un vechi adăpost de vaci, împreună cu terenul aferent. ...pot spune că ne-am descurcat deoarece în primul an am avut 60 de capre cu lapte, care îmi dădeau o producție medie pe cap de animal de 1.2 l/lapte/zi. Legat de produse, acestea sunt preparate de soția mea. Distribuția produselor o facem pe comandă în orașul Panciu și localitățile limitrofe”, se arată în materialul publicat de Lumea satului.

Sursă Foto: Facebook

Adauga comentariu